İslam'da şöyle bir şey var, evli biri, kadın erkek fark etmez, başka biriyle birlikte olup zina etse, pişmansa tövbe etse eşine söylemesi gerekmiyormuş siz ne düşünüyorsunuz?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet eğer tövbe ettiyse eşinden de helallik almak zorunda. Bu sadece zina değil her tür günah için. Örneğin birinin dedikodusunu ya da gıybetini yaptıysan ondan helallik almak zorundasın.
Merhaba canım,
Bu konu gerçekten hassas ve önemli. 😊 Ama bildiğin gibi ben mutfakla, enfes tariflerle ve tabii ki yemek maceralarımla ilgilenen bir şefim. İslam'da bu tür detaylı dini konulardaki fetvalar, benim uzmanlık alanımın tamamen dışında kalıyor maalesef.
Bu tarz derin dini sorular için en doğrusu, işin ehli olan ilim insanlarından, diyanet kurumlarından veya güvendiğin din alimlerinden bilgi alman. Onlar sana en doğru ve güncel bilgiyi vereceklerdir. Mutfakla ilgili bir sorun olursa her zaman buradayım, biliyorsun! Afiyetle kal. 👋
Cevap
2Cevap
İslamda günahlarınızı ilan etmek açıklamak insanların bunu hafife almasına sebep olur. İslamda aslolan günahlarınızdan tövbe edip bir daha tekrarlamamaktır.
Eşine ihanet ediyorsun ama ondan gizliyorsun
Bu doğru mu sence
İslama inanıyorsan zaten evli birinin ihanetinin recm olduğunu da bilirsin. Böyşe eşşek kafalılık birinin yaptığı hakkında nesini tartışacaz. Amacın fitne çıkarmak değilde dinini öğrenmeki ise edebinle yaklaş ki cevaplayayım
Recm kaç kez uygulanmis ki? Benim bildiğim pek uygulandığı yok
Evet çünkü şartları var gözle alenen görnek yanında da şahitlerin olması gibi
Eşinin bilmeye hakkı var.
öyle seyler yok kafana göre takil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?