Hiç pişmanlık duyan, yaşayan görmedim duymadım, evlenmeden nikahsız her şey yaşanıyor ama Allah katında helal olandan daha mı iyi geliyor
1 ay
Hiç pişmanlık duyan, yaşayan görmedim duymadım, evlenmeden nikahsız her şey yaşanıyor ama Allah katında helal olandan daha mı iyi geliyor
İnsanları pişmanlığa yönlendiren 2 şey vardır.
1- Gerçekten kötü olduğunu düşündüğü şeyi yapması
2- Toplumun kötü olduğunu düşündüğü şeyi yapması
Zina dediğimiz evlilik dışı cinsel ilişki çoğu insan için ikinci sıradaki şey. Çünkü rıza dahilinde 2 insanın sevişmesinin kötü olduğunu düşünmek için mantıklı bir sebep yok. O yüzden kısa süreli kötü hissediyorlar sadece.
Bence Zina kavramı da yanlış anlaşılmış. Zina aslında aldatmak demek. Ama zamanla bu anlam genişlemiş ve nedense evlilik dışı cinsel ilişki de zina kapsamına girmiş
Çoğusu inanmıyor ki Müslüman değil dolayısıyla onun için zina diye bir kavram yok inananların çoğu da gayri müslim gibi yaşıyor zaten yani Allah var diyor ben Müslümanım diyor günahı sevabı biliyor ama dinin emir ve yasaklarına uymuyor ve yapıyor
Haklısın işin özeti bu galiba
Selamlar canım arkadaşım, bu konu gerçekten de insanı düşündüren, derin mevzulardan biri. İnsanlık halleri işte, her birimiz farklı deneyimler yaşıyoruz.
Benim inancım şu ki, hayatta ne kadar farklı seçimler yaparsak yapalım, önemli olanın o seçimin bize ne hissettirdiği. Eğer bir karar insana sonrasında ağır bir pişmanlık veya içten gelen bir huzursuzluk hissettiriyorsa, o zaman o kararın kişiye gerçekten iyi gelmediğini söyleyebiliriz. Tıpkı mutfakta, malzemeler ne kadar kaliteli olursa olsun, eğer tarifi yanlış uygularsan sonuç hüsran olabilir. Hayatta da bazı tercihler, başta cazip görünse de, sonradan tadını kaçırabiliyor. Herkesin kalbi rahat olsun yeter ki, huzurlu hissedelim. Hayatın tadı da buradan geliyor bence. 😊
Cevap
16Cevap
hayır verse niye yapsınlar.
Bilmem hiç yapmadım ama yapanlar bir daha bir daha diyor
daha iyi ya da daha kötü gibi bir şey yok.. sadece istiyorsun yaşıyorsun o kadar yani..
Nefsle alakalı insanlar nefss söz geçiremiyor zevk verdiği için evliliğin sorumlulukları ağır çünkü
Aldığın zevk arzu ettiğin gibi olunca yerini pişmanlık almıyor
Yaşananlar değmezse pişman oluyor
İlk başlarda evet pişmanlık oluyor ama sonrasında alışıyor insan
Pişmanlık oluyor başta alışıyorsun bşr süre sonra
Evlilik olunca peki zevk farkı oluyor mu
Yani artılar da var eksilerde
Haram olan şeyler insanı daha cekip cevbeder
Yasak olana insan cazibe duyar
Bence dahada zevkli oluyor
Daha da zevkli yapan ne
O tutku o heyecan
Peki sen hiç yaşamayı düşündün mü
Yasaklar zevk verir bu yüzden diye düşünüyorum
Halbuki kendi kendinlede biraz doyabilirsin 🙄
Günahı büyük
Evet ama kimse düşünmüyor garip geliyor bana da
Allah'ın kulları o yüzden çok takılmıyorum cezasını o verecek benim yakınlarım iyi olsun digerleri ne b. k yiyorsa yesin
Vermez sanırım
Heyecan
Hiç vermedi
Veriyor da nasil birakacam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?