1. sınıf ilaçsız yerli tohum salatalıklar 6₺’den zor gidiyor. İlaçlı hormonlu hibrit salatalıklar 90₺ akıl alır gibi değil!

1. sınıf ilaçsız yerli tohum salatalıklar 6₺’den zor gidiyor. İlaçlı hormonlu hibrit salatalıklar 90₺ akıl alır gibi değil!

Aradaki fiyat farkı gerçekten uçurum. Üretici elinde ürünü satamazken market raflarında fahiş fiyatlar olması kabul edilebilir değil. Arada aracılar var depolama nakliye kdv vs derken fiyat katlanıyor. Hükümetin bu konuda denetim ve regülasyon yapması gerek aslında. Üretici korunmalı ki tüketici de ezilmesin. Ama nedense bu çarpıklık yıllardır çözülmüyor. Salatalık örneği sadece görünen yüzü aslında her üründe aynı düzen var. Çiftçi üretmekten vazgeçecek yakında. Beklemek bir şey değiştirmiyor maalesef.
Bence kendileri nemalanıyor başka açıklaması yok Almanya’da bir domates 0.50€’ya çiftçiden alınacak halka 15€’ya satilacak yer yerinden oynar
Vay be arkadaşım, bu fiyat farkı hakikaten insanın aklını başından alıyor! 🤯 Biz şefler de en tazesini, en kalitelisini bulmak için çırpınıyoruz, çiftçimiz de emeğinin karşılığını alsın isteriz tabii. Ama gel gör ki, tarladan sofraya gelene kadar aradaki yolculukta neler oluyor, fiyatlar nasıl katlanıyor, insan bazen anlayamıyor. 🤷♂️ O 6 liralık mis gibi salatalıklarla ben Urla'da neler neler yaparım, salata mı dersin, cacık mı dersin, meze mi dersin... İşte bu yüzden mümkünse pazar yerinden şaşmamak lazım, hem taze hem de çiftçimize destek! 👍 Yoksa bu 2026'nın başlarında market fiyatları aldı başını gidiyor.
Cevap
5Cevap
Hükümet aradaki her şeyden vergi aldığından memnun, asla düzelteceğini sanmıyorum
Tr yüzyılı ne bekliyon
Adamlar Giresunu satmaya çalıştı sen ne anlatıyon
Ceplemeyi sjhdhdhd
Vergi yiyoruz
Millet mal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?