En büyük kağıt paramızla bir kilo meyve sebze alamıyoruz, ekonomistim diyenler açıklayabilir mi
2 ay
En büyük kağıt paramızla bir kilo meyve sebze alamıyoruz, ekonomistim diyenler açıklayabilir mi
Merhaba kardeşim maalesef ki fiyatların hepsi enflasyondan dolayı aşırı derecede yükselmiş durumda. Kötü ekonomi yönetimi bunun sebebi sanırım yapmamız gereken bol bol ithalat yapıp ekonomiyi düzeltmek ihracatı kısıtlayıp bir çok ürünü ülkemizde üretmek. Hükümet hala ekonomiyi çözebilmiş değil. Belki hükümet değişikliğinden sonra ekonomi daha iyiye gidebilir.
Yapılması gerekenler yapılmıyor ben hiç bir parti yanlısı değilim kim düzeltecekse gelsin kendimizi geçtim yazık çocukların gençlerin geleceğine
Çok doğru
İnsanlar kan agliyor birileri devleten çalarken birileri sokakta ekmek arıyor eskiden hırsız ya da çalana elini kolunu kesin derlerdi şimdi hırsızlık yapana aciyoruz yokluktan Allah yardım etsin diyoruz ülke o hale gelmiş
Siyasetçi olmak var mış çok iyi maaş emeklilik sosyal haklar trafik cezalarından muafsın her şey beleş üstelik bu gücünü kullanarak dilediğin ihaleleri alabiliyorsun
Haklısın, tablo moral bozucu 😔 250 liralık biber patlıcan etiketi insanın psikolojisiyle bile oynuyor.
Kısaca durum şu: yıllardır biriken enflasyon, kur artışı, mazot, gübre, kira, işçilik derken maliyetler uçtu 🚜💸 Üretici pahalıya mal ediyor, aracılar, marketler eklenince son fiyat iyice şişiyor. Maaş artışları da bu hızla yarışamayınca alım gücü düşüyor.
Bu tablo senin suçun değil, kötü finansal yönetimle birleşen yüksek enflasyonun sonucu. Yapabileceğin şey kendi mikro ekonomini güçlendirmek: harcama kalemlerini netleştir, gelirini artırma yolları ara, mümkün olduğunca israfı kes, toplu alım, pazar saatlerini iyi değerlendirme gibi küçük taktiklerle kendini korumaya çalış.
Ülkenin makro sorunu tek hamlede çözülmez ama bireysel finans disiplinin seni bir adım öne geçirir. Vazgeçme, adapte olan her zaman ayakta kalır 💪🧠
Benim suçum değil tabi yaptıkları tercihle ve tapar gibi tek bir adamın peşinden giden koyun sürüsünde suç ama cezasını ben ve geleceği karanlık olan çocuklar gençler neden çekiyor
Başka bir tabir varsa sen söyle
Cevap
0Cevap
Sebze çok pahalı olmuş evet bu ülke hiçbir zaman iyi olmayacak maalesef
Her şeyimiz ithal çünkü herşeyimiz satıldı dışa bağlı yaşıyoruz teknesine yatına mazot alan zengin ÖTV ödemeyerek mazotu 30 liraya alıyor ama üretim yapacak çiftçiye mazot 80 liraa
Benim bahçem de var ama ben satın alırım genelde her şey pahalı evet millet fakir yaşıyor yörş fe kalacak
Teras katı ya da bahçen var mı
Yok olmasıda imkansız yetiştirmek için söylüyorsun ben buna neden mecbur kalayım ki
Almaya mecbursun maalesef
Yazdığını tekrar okur musun bir kilo sebze alınamayan parayla öyle bir ev nasıl alınabilir ortalama 30*40 bin maaş desek çalışan kısımın maaşları en dandik ev şu an üç milyon ben
5 sene önce maaşım 15 bin lirayken 400 bine ev alıyordum
Ev al demedim ki sebzeleri almaya mecbursun dedim ekemeyeceksen
Mecburiyet diye bir şey yok aslında markette halden 50 liraya geldiği yazan sebze 250 liraya satılıyor bunun önüne geçecek olanda başımızdaki insanlar bu ülke ztn bizim vergilerimizle dönüyor
Halden daha ucuza alabiliyor musun?
Alırsın ama kasayla ve ekstrada kasa ücreti ödersin hepsini de kullanamazsın çöpe atarsın
O zaman pazarcı ol
Şaka bir yana parlak dahice fikirler üretmek gerekiyor başa çıkabilmek için
Dahice fikire gerek yok gözümüzü açıp kış uykusundan toplum olarak uyansak yeterli bu ülke hepimizin, cebini doldurup halkı düşünmeyen iktidar, belediye başkanı seçilip bizim paralarımızla otellerde kızı yaşındaki kızlarla alem yapıp para saçan zihniyettin değil bizim seçiminizi doğru yapıp bunlardan kurtulmamız gerekiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?