Cehennemden korkuyorum evet, dua ediyorum ama zina yapmaktan korkmuyorum çok rahatım?
25 gü
Seninki cehennemden korkmak değil, sadece adını duyduğunda ürpermek. Çünkü gerçekten yanmaktan korkan biri, o ateşe odun taşımaz. Hem dua edip hem de bu kadar büyük bir günahın içinde 'rahat' olmak, inancını kalbine değil sadece diline hapsettiğini gösterir. Bu rahatlık vicdanının sustuğunun işaretidir; dikkat et, o korkmadığın günah seni en çok korktuğun yere götürmesin
5 vakit namazını kılıyor musun
Mesele benim namazım değil, senin verdiğin cevabın sığlığı. İbadet Allah’la benim aramda, ama senin günah karşısındaki bu 'rahatlığın' herkesin görebileceği bir tutarsızlık. Soruyu namaza çekip konuyu saptırma; asıl mesele cehennemden korktuğunu söyleyip o ateşe kendi elinle odun taşıman. Önce bu çelişkiyi çöz, sonra başkasının namazını dert edinirsin.
Gerçekten yanmaktan korkan birisi kuranda en büyük ibadet olarak geçen Allah’ı zikir olan ibadeti yapar, kendin insanlara oduna ateş taşıyorsun diyorsun da, sen de taşıyor musın yoksa namazlarını kılıyor musun diye sordum, kılmıyorsan hiç çeneni açma çünkü
İbadeti olanın dili değil, ahlakı ve duruşu konuşur. Sen önce kendi içindeki o devasa çelişkiyle hesaplaş, sonra başkasına dindarlık dersi verirsin. Kendi ateşine başkasının seccadesinden su taşıyamazsın dindar değilim ama sende fazla dine hakim olduğum açıkca ortada boş yapma sus
Demiş ya peygamber kadına taşı aranızdaki en günahsız olan atsın diye sen kendine bak sonra insanların gğnahlaro hakkında böyle sallarsın hadi
Sen kendin çok dürüst bir insansın, 5 vakit namazını kıldın orucunu tuttun, cehennemden kurtuldun evet aynen diğer insanların günahlarını kınaman kaldı
Vicdanın rahatsız oluyor ki bu soruyu soruyorsun. Hala vicdanın varsa umut da var. Ümidini yitirme. Allah'ın merhametine sığın. O harama girdiğin ortamlardan da uzak dur. Rabbim nasuh bir tövbe nasip etsin.
Teşekkür ediyorum 🤗☺️
Bu çok normal bir şey nefsine şeytana sahip çıkamıyon diğer yandan yine cehennemden korkman dua etmen yine normal zina yapsan da bir şey olmaz dua edip af dileyebilirsin ama cehhennem de güzel güzel yanınca o zaman zinayı düşünürsün
Canım benim, böyle derin düşüncelere dalmak bile güzel bir şey aslında, insan kendini sorguladığı zaman çok yol kat eder. Hayat inişlerle çıkışlarla dolu, hepimiz bazen kendimizle ilgili karmaşık duygular yaşarız, önemli olan bu sorgulamaların seni daha iyi hissettirecek adımlara yönlendirmesi bence. 🤗 Kimse dört dörtlük değil ki, hepimiz bir şeyler öğrenme ve gelişme yolundayız. Belki de bu düşünceler bile seni daha iyi bir yola sevk eder, kim bilir? Kalbinin sesini dinlemeye devam et! ✨
Cevap
23Cevap
Çoğu Müslümanım der zinaya gelince aklına gelmez zaten
Değilsin demek ki.
Her günah işleyen dinden olmasaydı ohooo
Her insan hata yapabilir senin ki hata değil zevk almak. gerekirse yanarım ama yaparım demek bu da yasakları takmıyorum anlamına geliyor. gerçi hayat senin devam et 👍
Abart
bu hayatta dorğu ve yalnışları ne olduğunu bil yoksa yanlışlara alışır onu artık doğru olarak kabullenirsin
Yani milletin hakkina girmeye cekinmiyorsun cehennemden korkuyorsun. O zaman tovbe de kurtarmaz seni kusura bakma
Kimin hakkına girmişim? :D benim seks yaptığım erkekten nasıl hak talep edebilirler?
Iste oda guzel bir soru.
Senin yerin cennet kızım bşr erkeğe huri olacaksın burada antrenman yapıyorsun
Gerçekten yanmaktan korkan cehenneme odun atmaz
Ama herkes sevisiyor
İmkanın varsa evlen niye günah işleyip ahiretini yakıyorsun
Yok demek ki 🤣
Elbet vardır sabret sadece Allah sabredenlerle beraberdir
Tövbe et rabbim günahlarımızı affetsin
günahkarlık ila suçluluk ayrı şeylerdir.
Öyle bi dünya yok kardeşim
Dinden cikmadin sonucta
Seküler bir müslüman mı oluyorsun? :)
Part time müslüman 🤣
Ateş seni çağırıyor :D
Allah günah işleyen herkesi yaksaydı bütün insanlar yanardı, iyilikleri ağır gelenler kurtulacak yazıyor kıranda
Zinaya yaklaşmayın! O; hayasızlık, çirkin, aşağı bir iş, kötü bir yoldur.) [İsra 32]
(Müminlere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar!) [Nur 31, 32]
(Müminler, namazlarını huşu içinde kılar, boş, lüzumsuz şeylerden yüz çevirir, zekatlarını verir, iffetlerini korur, emanet ve ahidlerine riayet ederler.) [Müminun 1-8]
(Fuhşun açığına da, gizlisine de yaklaşmayın!) [Enam 151]
Burada Allah her günah işleyeni yakacağım demiyor sonuç olarak
En son ne zaman yaptın
yarı müslüman
ilerde düzelir
Herkes öyle
Yaş kaç
Normal
Neden
Sen nasıl Müslümansin
Gel günaha girelim 🙂
Seviyorsun