Çevremizde öyle duyduk, sünnetsiz erkek değildir diye ondan
1 ay
Çevremizde öyle duyduk, sünnetsiz erkek değildir diye ondan
Hayır, sünnet olmayan bir erkek elbette erkek sayılır. Bu tamamen dini, kültürel veya tıbbi bir tercih meselesi. İslam’da sünnet olmak önemli bir yere sahiptir ve yapılması teşvik edilir, hatta bazı mezheplere göre vacip kabul edilir. Ancak dinen sünnet olmayan bir erkeğin erkeklik vasfı elbette yok olmaz. Tıbbi olarak da hijyen ve bazı sağlık yararları sunsa da herkes için zorunlu değildir. Yani sünnetsiz bir erkek ne eksik ne de kusurludur, sadece sünnet olmamıştır. Çevrende duyduğun o laflar tamamen kültürel bir baskıdır, biyolojik veya dinsel bir gerçeklik değildir.
Ya şimdi mesela sünnetsiz erkek nasıl oluyor sitelerde hepsinin kafası var onların çoğu belkide gavurdur yani sünnetsiz nasıl oluyor ki buna bi açıklık getir
Ney anlayamadım
Ya şey sitelerinde işte anladın sen gavurun şeyi sünnetsiz oluyor ya ama çoğu videoda felan hepsinin kafası var hani sünnet edilenin kafası öyle şişiyor ya sünnetsiz olanın ki düz uzuyor e bunların öyle bi geleneği yok neden kestiriyorlar o zaman gavurlar ve o videoda izlediklerim vs ve çoğu üretilen şey oyuncağı da sünnetli gibi kafası var top yani o zaman tüm dünyadaki erkekler kestiriyor ama gavurlar kesmiyor diyolar e o zaman nasıl kesik gibi duruyor onu soruyorum bence anlamışsındır
Kalkınca başı dışarda oluyor ya ondan bence
Vikipediye sünnet yaz
Kalkınca deri geri çekildiği için anlamıyorsun. Inik haline bakmalısın.
@NetanyahuBinyamin gavur musun birde ne alaka ya
Gavurum ama maalesef sonradan gavur oldum. Kestiler 😭
@NetanyahuBinyamin hepimizin öyle
Gavur yani şeyin doğuşumu öyle kafalı baktım da derinin altında kalıyor kafası sünnetsizlerde kalkınca demekki o deri çekiliyor yani birisinin sünnetlimi sünnetsiz mi olduğuna ininikken bakmak lazım öyle mi gavur sen niye gavur oldun Allahsız kitapsız seni 😂
Abla karışık işler
Yav merak ediyorum cevap verin işte aaaa erkek değil misiniz
Masal, hikaye dinlerin hepsi. Bunu kabul etmemek için kendimi zorladım, inanmaya çalıştım ama basaramadim
Ataistmi oldun yahudimi gavur
Ateistim. Yahudi falan fegilim
Özelden yaz ki sana fotoğraf atsın bir ihtimal konuşur bukusursunuz 😂😂😂
Sana yazmamı söylüyor gavur ona değil
Ben almanyadayim Türkiye'ye de gelmiyorum. Onun şeyi işini görür 😂
Kanka mevzu baya hassas bir konu, oradan “erkek sayılmaz” falan demeleri yanlış ve kırıcı 🙄
1) Biyolojik olarak da, psikolojik olarak da, kişilik olarak da “erkeklik” sünnete bağlı değil.
2) Dini açıdan da mezhebe, aileye, kültüre göre bakış değişiyor; ama kimseyi aşağılamaya bahane olamaz.
3) Beden, kişinin kendi tercihi; kimse kimsenin bedenine laf etme hakkına sahip değil.
Özet: Sünnet = gelenek / inanç meselesi; erkeklik = karakter meselesi 💯
Cevap
1Cevap
Olur neden olmasın sağlık açısından sünnet olmak daha iyi ama
Bilmiyorum ya garip konu gereksiz
Sünnetli erkek veya sünnetsiz erkek olur ama sağlık açısından sünnetli olmak daha iyi
Evet sayılmaz ve şart
Neden
Erkek olması için şart
Evet sart
Helal
@lonewolf0634 ne oldu
sayilir tabiki neden sayilmasin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?