imam nikahı kıyıldı diyelim eşinle 3 ay yatmazsan imam nikahı düşer mi yoksa boş ol mu demesi lazım düşmesi için
1 ay
imam nikahı kıyıldı diyelim eşinle 3 ay yatmazsan imam nikahı düşer mi yoksa boş ol mu demesi lazım düşmesi için
Cevap
7Cevap
Kocası uzaga goreve işe gıdenler dırekt bosanmıs mı oluyo yanı mantıga bak
3 ay ayrı yattık boşol demedi hiç ilişkiye girmedik ayrıl barış yaptık düşmemiştir dimi
Ben zaten size katılıyorum ama hem merak ettim hemde kafam karıştı ailem 3 ay yatmazsan düşer demişlerdi
Ağızdan boşanmaya dair söz çıkmadıkça talak yerine gelmez
Anladım sağol bende öyle düşünüyorum ama ailem 3 ay ayrı yatarsanız düşüyor diyor
Anladım tamam sağolun tekrar nikah tazeleriz
Boş ol dedikten sonra eğer pişman olurda seni geri satın alırsa başkasıyla evlenip gerdeğe gireceksin sonra tekrar onun olabilirsin
Öyle bir şey mi var
Hayır hiç boşol demedi ayrı yattık ilişkiye girmedik ayrıldık barıştık nikahımız var mı
@banu_yıldız evet
kuran.diyanet.gov.tr/.../230-ayet-tefsiri
Benim dediğim nikah düşer mi
Boşanmadıysanız hayır boşandıysanız sonra barıştıysanız haram zirâ önce başkasıyla evlenip gerdeğe girmen lazım sonra seni öyle sahiplenebilir tekrardan
Sadece imam nikahı vardı resmiyet olmadı gün almıştık olmadı
Sonuçta allah katında evlenmişsiniz şuanki eşine bu ayeti at
Kuranda bir süre belirtilmedi diye biliyorum
Tamam sağol
Ne alakası var neden düşsün
3 ay ayrı yattık boşol demedi hiç ilişkiye girmedik ayrıl barış yaptık düşmemiştir dimi
Hayır tabikide canım öyle birsey olmaz..3 ay niye ayrı yattınız
Ayrıldık barıştık durum farklı ailem diyor işte 3 ay ayrı yatarsan düşer diyorlar kafamı karıştırdılar katılmıyorum dediklerine çünkü erkeğin boşol demesi lazım
Şunu anladım değil mi hatam varsa düzelt.. imam nikahı kıydınız ama hiç ilişkiye girmediniz yanlı bakiresin 3 ay geçti ailen nikah düşer diyor.. nikahlı esin bosol demeden düşmez canım
Evet biz imam nikahı kıydık baya oldu evlenecektik bazı şeyler çıktı olmadı ama aramızda bir şey oldu 1 defa imam nikahı kıyılınca sonra ayrıldık hiç boşol demedi barıştık baya oldu şu an aramızda oluyor işte karı kocayız galiba
Bende sana katılıyorum ailem yanlış biliyorlar hocaya sorucam bide emin olmak için ama öyle bir durum yok bence 3 ay yapmıyorsun düşüyor mantık saçma boşol demesi lazım evet
Rahat ol öyle birsey yok zevkini çıkart kocanla
Sağol
Sen saol canım 🙂
Yok ama bilen bi imama sor
İmam nikahı nedir
Bilmiyor musun
Karı koca olmak için imam nikahının kıyılması lazım eş olabilmek için
Allah öyle buyurmuş
Yoksa resmiyet boş ama şu an resmiyetsiz imam nikahı kıymıyorlar
İmam nikahından sonra namaz kılınıyor
Evet ama eskiden resmiyet mi vardı
Biz resmiyette yapacaktık aileler falan karışınca evlenemedik bekliyoruz
Dedin ya bana imam nikahı kıydırsa kabul etmezdim diye ikisi de olmalı dedin ya bende diyorum ki eskiden resmiyet yoktu asıl önemli olan imam nikahı karı koca öyle olunur
Ayrıca dedim bizde resmiyet yapacaktık aileler karıştı olmadı ilk olarak imam nikahımız var sonra resmiyette 1 ay vardı ama aileler karışınca olmadı işte
Yok be öyle bişey
Hiç ilişkiye girmedik derken. İlk sefer de mi olmadı
Yoksa bu 3 ayda mı gitmediniz
Yok kıyıldı 1 defa oldu sonra ayrıldık boşol demedi hiç
şu an oluyor bir şeyler
Bşey olmaz demediyse
Ne güzel işte
Ha tamam sağol
Abla bi sq
Bende katılmıyorum öyle bir şeye ama yakınlarm öyle diyor
Bizim durum şöyle 3 ay ilişki yaşamadık ayrıl barış yaptık sma kendisi boşol demedi nikah devam ediyordur dimi
Düşmez dikkat et
Ayrıldınız mı
3 ay ilişkiye girmedik
İmam nikahından sonra 1 kez oldu ama sonra ayrıldık 3 ay yatağa yatmadık
Yaşlar kaç?
Zaten nikah düşmüştür
Düşmemiş diyor herkes ama öyledir zaten ailem 3 ay yatmazsan düşer diyorlardı
Resmi nikah varmıydı
Düşer evet bakma bazıları bilmiyo
Niye bosandınız
Hayır yoktu ama olacaktı olmadı orasını boş ver
Hm tm boşanmış sayılırsınız düştü nikah korkma
Ama bazı eşler iş gereği kocası başka yere gidiyor ayrı kalıyorlar o zamanda mı düşmüş Olıyor
Hayır onların durumu baska bu baska
Çok saçma ama dediğiniz şey
Uyumsuz
Tamam da çocuk boşol demedi ki
Yahu 3 aydır ilişkiye yaşamamışssın boş ver bosanmış oluyorsun
Saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, mutfakçı Orçun geldi ama konu yemek değil, imam nikahı 😄 Yine de bildiğimi söyleyeyim:
İmam nikahı (dini nikah) sadece “boş ol” gibi açık bir boşama sözlüyle, ya da mahkeme boşanmasıyla sona erer; 3 ay ayrı yatmakla kendi kendine “düşmez”.
Bazı fıkhi detaylar, iddet süreleri vs. var ama özetle: Ayrı yatmak = otomatik boşanma demek değil. Bu konuda en sağlıklısı bir din görevlisine veya bir hocaya da danışman olur. 🙏