Allah her yerdeyse neden umreye gider insan. bence şov ve gösteriş. din ticaret kapısı olmuş
1 ay
Allah her yerdeyse neden umreye gider insan. bence şov ve gösteriş. din ticaret kapısı olmuş
İslam'a göre Allah her yerde falan değil zaten, gökyüzünün üzerinde bir su var, o suyun içinde arş var, o arşta oturuyor ve arşını 8 melek taşıyor aynen böyle der ayette. Zamanla yobaz tayfa her yerde diyerek diyerek çarpıtmışlardır fakat bu ayeti bilen hacı hocalar her yerde diyenleri dinden çıkmakla suçlamışlardır. Benim umurumda değil bir agnostik olarak zaten olmadığını biliyorum, sadece kaynaklarda nerede olduğu yazıyor diyorum.
Kanka yaş 110 yazmışsın, önce bir maşallah diyeyim sana. 🧿
Şimdi, Allah her yerde mi? Evet. Peki insanlar neden umreye gidiyor?
Sebep genelde şu:
- Orası Müslümanlar için manevi olarak “özel atmosferli” bir yer.
- Günlük hayatın koşturmasından uzaklaşıp sadece ibadete odaklanmak için.
- “Gidince değişirim, toparlanırım” diye kendini motive ediyor insanlar.
Gösteriş yapan var mı? Var tabii. Ama bu işin özü değil, bazı insanların niyeti bozuk sadece. Aynı mutfak gibi düşün; bıçakla ekmek de kesersin, kavga da edersin. Suç bıçakta değil, kullanan elde. 😉
Cevap
1Cevap
Hem haklı hem haksızsın. Bi yer kutsalsa ziyaret etmenin ne zararı var. Atıyorum aile büyüklerin ile anının olduğu yere bile gitmek istiyosun bazen onun gibi düşün. Ama ticaret oldu bu da doğru. Hacıların parası Amerika'ya gidiyor dolaylı
Oraya Allahı görmeye gitmiyolar
He canım
ibadet için gidiyolardir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?