Gizli Üye(30-35)1 yıl- İnsanların başına bir zaman gelecek ki, onlardan faiz yemeyen kalmayacak, yemese bile tozu onlara bulaşacaktır.
- Birçok kişi, az bir dünyalık karşılığında dinini feda edecek.
- Kazanç, belirli kişiler arasında dolaşacak, dar gelirliler açlık ve sıkıntıya düşecek.
- Kabirler süslenecek ve Kur’an, kazanç getiren bir meta hâline gelecek...
- Fitne her eve girecek ve tecrübesiz gençler başa geçecekler.
- Kur’an’dan bir resim, İslâm’dan bir isim, Müslüman’dan bir cisim kalacak.
- Üç şey çok kıymetlenecek; Helal para, kendisiyle amel edilen sünnet ve candan bir dost.
- Ecnebiler çoğalacak ve müslümanlara galebe edecekler.
- Sonradan gelen nesiller, önceden gelenlere sövüp sayacaklar.
- Mihnet, bela, musibet artacak, rahat ve huzur kalmayacak, kimse eliyle bunları önleyemeyecek.
- Bir Müslüman, koyundan daha âciz olacak, hor ve hakîr görülecek.
- İlim azalacak, cehalet, anarşi ve cinayetler artacak, adam öldürmek, hafif bir suç sayılacak.
- Hilesiz iş yapılamayacak, tacirler ve yazarlar artacak kalem bollaşacak.
- Kişi, elbisesini sakındığı kadar dinini sakınmayacak ve fakirler de namaz kılmayacak.
- Akrabalık bağları kopacak ve selâm, sadece tanıdık olanlara verilecek.
- Zenginler ticaret için, hafızlar riya ve gösteriş için hacca gidecekler.
- Büyükleri merhametsiz, küçükleri hürmetsiz olacak çocukları terbiye, köpekleri terbiyeden daha zor olacak.
- İnsanlar, kötülüklerden birbirlerini sakındırmayacaklar ve iyiliği emretmeyecekler.
- Minareler çoğalacak, camiler süslenip ziynetlenecek (kilise ve havralar gibi) ve içlerinden yüksek sesler gelecek.
- Hainlere emin, emin olanlara hain denilecek ve “şurada emin bir insan vardır” denilecek kadar emin insan sayısı azalacak.
- Kişiye, şerrinden korkulduğu için ikramda bulunulacak. Görünüşte dost fakat esasında düşman insan sayısı artacak, sözler hep yalan ve birbirine muhalif olacak, amir ve memur çok, doğru iş yapan az olacak.
- Yıldızlar (fal) doğrulanacak ve kader yalanlanacak.
- Allahü Teâlâ (cc) apaçık inkâr edilecek.
- Âlicenaplık, izzet-ikram ve cömertlik duyguları kaybolacak ve haklar para karşılığında satılır hâle gelecek.
- Cemaatin inancı zayıf, ibadeti taklit olacak, hafızlar çok, ama âlim bulunmayacak.
- Zenginlere itibar edilecek, cimrilik artacak, zekat ağır bir borç olarak kabul edilecek.
- Âlimler, para ve dünyalık karşılığında ilim öğretecek, âhiret ameli ile dünyalık talep edecekler.
- Dinden gayrı hususlar için öğrenim yapılacak.
- Erkekler kendilerini kadınlara, kadınlar da erkeklere benzetecekler.
- Erkekler erkeklerle, kadınlar kadınlarla münasebetsiz alâkalar kuracak.
- Her tarafta şarkıcı ve çalgıcı kadınlar zuhur edecek.
- Söz kadınlarda olacak ve zina yaygınlaşacak.
- Kadınlar, saçları deve hörgücü gibi, sokaklarda dolaşacaklar.
- Haram işlemeyi kolaylaştıran imkânlar artacak, gençler günah işlemeye ve kötülük yapmaya çok meyledecekler.
- İmanı kalpte tutmak, kor ateşi elde tutmak kadar zor olacak, kişi gece mü’min yatacak, sabah kâfir olarak kalkacak veya bunun tersi olacak.
- İçkiyi devletler teşvik edecekler ve muhtelif isimler altında içilecek.
- Dünya işlerine dalınıp âhiret unutulacak, Allah’ın kitabıyla hükmetmek, ayıp sayılacak.
- Büyük ve gösterişli binalar yapılacak ve bunlardan dolayı sokaklar daralacak.
- Yırtıcı hayvanların derileri tabaklanarak çeşitli giyim eşyası yapılacak. (Kürk, manto ve benzeri...)
- Sabah giyilen elbise başka, akşam giyilen elbise başka olacak. Önünüze yemeklerden birisi gelip diğeri gidecek ve Kabe’nin örtüldüğü gibi, evlerinizin duvarları halılarla süslenecek.
- Ümmetimin erkekleri şişmanlayacak ve semizleşecekler.
- Dedikodu, yaygın bir hâl alacak.
- Herkes “kazanamadığından ve geçinemediğinden” şikâyetçi olacak.
- Yalancı şahitlik ve boşanmalar artacak, ani ölümler sık görülecek.
- Mal çoğalıp sel gibi akacak, mal sahibi malına tapacak ve tüccarların çoğu hilekâr olacak.
- Kişi, karısına itaat edip anasına asi olacak ve arkadaşına yaklaşıp babasından uzaklaşacakGönüller birbirini sevmez olacak, dinde ve dünyalık işlerde muhtelif görüşler belirecek, kardeşler bile dinde ve mezhebde ihtilâf edecekler.
- İmar edilen şeyler harap edilecek, harap olanlar ise imar edilecek.
- Fâsıklar başa geçecek ve konuşmasını bilmeyenler halka hitab edecekler.
- Arap arazisinin çölleri, nehirlere ve yeşilliklere kavuşacak.
- Köylüler şehirlere akın edecek ve ne idüğü belirsiz deve çobanları, bina yaptırmakta birbirleriyle yarışacaklar.
- Faize alış-veriş, rüşvete hediye denecek, tefecilik artacak, helal-haram unutulacak, para gelsin de nerden gelirse gelsin denilecek.
- Zaman kısalacak. Bir sene bir ay gibi, bir ay bir hafta gibi, bir hafta bir gün gibi geçecek, bir günün geçmesi ise bir yaprağın yanması kadar çabuklaşacak, hiçbir şeyde bereket kalmayacak.
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyrıca gerçek dini anlatanlar terörist oluyor bu dünyada tabi ki kimsenin korktuğu yok lakin insanlar o kadar cahil ki sahte olana kalacak kadar cahil gerçek olana terörist diyecek kadar yine Cahiller
Cevap sahibi1 yılİşte insanlar dini bu kadar bilmiyorlar Zerre haberleri yok dinden takım tutar gibi tutuyorlar
En İyi Cevaplar
Dinden MADDÎ MENFAAT temin edenler, İĞRENÇ KİMSELERDİR. İşte biz, bu vaziyete karşıyız ve buna müsaade etmiyoruz.
Bu gibi DİN TİCARETİ yapan insanlar, saf ve masum HALKIMIZI ALDATMIŞLARDIR.
Bizim ve sizlerin ASIL MÜCADELE EDECEĞİMİZ ve ETTİĞİMİZ bu kimselerdir.
#MustafaKemal
#Atatürk
#TürkiyeCumhuriyeti
#Cumhurbaşkanı
193010 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Siyasal islamcıların asla uğramayacağı sorulardan biri.
9:34 Ey iman edenler, din bilginleri ve din adamlarının çoğu halkın parasını hak etmeden yerler ve ALLAH’ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele.
20 Yorumla
Bir dindar olarak hak vermiyorum. Dindar olanda almaz zaten para, parayı alan kısım dinciler sizin de dediğiniz gibi din tüccarları.
Bakınız ülke' de belki 30 farklı yazara ait (daha fazla da olabilir) farklı yayın evine ait kur'an meali var, hepsi bir birinin kopyası, birinde ki çeviri hatası diğerlerinde de var kopya olduğu için. E demek ki bu işte güzel para var, farklı isimler kopyalayıp kopyalayıp piyasaya sunduğuna göre.
dur senin için dua edeyim deyip milletin ocağını söndürenleri saymıyorum bile.
İmamlara ve din öğretmenlerine gelince; onlar memur, vazifeli, maaşları azdır çoktur tartışılır ama onları tüccar kısmına koymuyorum.
En iyi tüccarlığı yapanlar mahalle aralarına tünemiş söz de cemiyetler (siz anlayın kast ettiklerimi)
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,3b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet haram tabi ki de
10 Yorumla
1 yılHer şey üzerinden oluyor da din üzerinden niye olmuyo adam ilahiyat okuyo yıllarca?
14 Yorumla- 1 yıl
Tarotçu karılar bile bi masaya orurdu mu 600 lira para alıyolarlar? Allahın tarotçusu o zaman onlar da para kazanmasın
- 1 yıl
O zaman niye imamlık bölümü var üniversitede o bölüm kapansın baba herkes ateist olsun kim kime dum duma bi hayata eyvallah diyelim ne dersin bana uyar mesela reis? Senle bu konuyu özelden ya da burdan sonsuza dek kapışırım baba 😅
- 1 yıl
Hshahag aynen onlar harbi mal eşşeği
s 1 yılDinlerle işim yok ama, işi olanlar adına konuşucam.
Dini doğru anlatan ve işimi hakkını vererek yapan biri için helal.
Kendi kuş sütü içip fakirlere şükredin cennete gideceksiniz diyenlere haram)16 Yorumla- 1 yıl
Din basit bir şey değildir lütfen kelimelere dikkat edelim
- 1 yıl
Benim için basit bir şey ve mantığı son derece basit. Ordan bakınca Müslüman olmadığım aşikar sanırım.
- 1 yıl
Aşikar mi bilmem ama cahil cesur olur dediklerini yansıtıyor olman son derece Aşikar
😊 - 1 yıl
Cahiliyet kısmı nedir? Sizin bildiğiniz nedir? Benim bildiğimin yanlışlığı nedir?
- 1 yıl
Aydınlatmak isterdim ama üzgünüm
- 1 yıl
Sizin vereceğiniz ışık benim uçsuz bucaksız zihnimi aydınlatmaya yetebilemez hanımefendi.
Üzgün olmanıza sevindim:)
1 yılmesela zaten maaşını alan hocalar sela okurken para istememeli ölü yıkayanlarda keza aynı şekilde mevlüt işi piyasası var işler iyice ticarete dökülmüş
10 YorumlaUygun değil, resmen insanların dini değerlerini küçümsemek ve suistimal etmektir bu!
Bu yüzden akkıllı ve bilinçli bir musliman hiç bir zaman din tüccarın gitmez ve sözlerine kanmaz.10 Yorumla
1 yılbana kalırsa, tüm dinler için konuşuyorum, kutsal kitaplar varken din adamlarının 'o günahtır, bu günahtır' diye ardlarından element uydurması şirk koşmaktır. dini gerçekten bilen biri kutsal kitabını okur. neyin günah neyin sevap olduğunu oradan öğrenir. bir kitabı birinden dinlerseniz konuyu tamamen anlamayabilirsiniz ama kendiniz okursanız her parça yerine oturur
10 YorumlaHayır haram değildir eğer doğru şekilde kazanıyorsa. Ama o kadar yanlış ve rezil şekilde kazanan var ki din üzerinden, o yüzden dini de kötüye kullanmış ve adını karalamış oluyor Din'in
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 378 cevap paylaştı.
1 yılBu dünyada insanlara “sözde ahlak aşılıyorlar “ ama kendileri ahlak dışı davranıyorlar. İnananların aklına şaşarım.
20 Yorumla
1 yıl'Kendimce' din diye bir şey olmadığı için insanların manevi değerleri üzerinden para kazanmak olarak yorumluyorum ben bunu ve doğru bulmuyorum.
10 Yorumla
1 yılBence günahta aklıma şu takıldı ere günümüz de imamlar din üzerinden para kazanıyor helal mi hocam😂😁
10 YorumlaAyette der ki yazıklar olsun o Allah'ın ayetlerini para karşılığı satanlara. Yani din üzerinden para kazananları Allah lanetlemiştir
10 Yorumla
1 yılharam tabi ki de sen dincilere ne bakıyorsun resmen milleti kandırıyorlar cehennemlikler onlar onlara inanma cehennemlik olursun
10 Yorumla
1 yılKazandıkları paranın haddi hesabı yok ama ülkeye faydaları 0 oğlu 0
215 Yorumla- 1 yıl
Sen kendi akıbetini düşün din para degildr
- 1 yıl
youtube.com/shorts/ygHp4vH-cw8?feature=shared 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆 kahkaha şelalesi ndkdmdmdm
Din poro dogoldor sanki parasını biz alıyoruz almasınlar o zaman hayrına yapsınlar yer mi😛 - 1 yıl
Yer tabiki yapanlar var
- 1 yıl
Hea abla heeeaaaa
- 1 yıl
Sen susar msn ablası bilmediğin konularda
😉 - 1 yıl
BSKSDBOSNSKSNSKSNSJS bak ablam ben müslüman değilim ama oturur sana dinini ogretirim o derece de bilgiliyim sen şimdi küçük aklınca laf sokmaaya çalışacağına dinini oku öğren öyle gel hacı hoca boş iş hadi bakalim
- 1 yıl
Kafanı yorma ben Müslümanım
Ayrıca da kuruş almadan çocuklara ders. Veriyorum - 1 yıl
Keşke bana dinimi öğretsen ya belki sende Müslüman olursun o arada.
- 1 yıl
Ne dersi din mi satiyorsun cocuklara
- 1 yıl
Uf susar ms ya sana laf yetiştiremiycem
Yazdıklarına bakıyorum da akıl işi değil - 1 yıl
Bir dinini oku öyle tartışalım o bilgide değilsin daha ayrıca ben Kuran okudum da ciktim sizin gibi okumadan iman etmiyorum
- 1 yıl
Ne okudun söyler msn
- 1 yıl
Kur'an ve sahih Buhari
- 1 yıl
Belli
- 1 yıl
Okusan zaten o dine mensup olmazsın okumadigin da burdan belli aklı olan hür olan kadının kabullenecegi şeyler değil yazanlar
Din üzerinden yapılan her türlü ahlaksızlık haramdır tabi ki.
10 Yorumla
1 yılDinden kopmaların temel sebebi dini istismar edenler zaten.
10 Yorumla
1 yılBence öyle. Dinle siyaset birbirine karıştırılmamalı...
10 YorumlaDemek ki değil ki 22 senedir ülkenin damarladında kan bırakmadılar
10 Yorumla
1 yılBütün dinciler işine geldiği gibi davranıyor...
11 Yorumla- 1 yıl
Hepsi değil yalnız
1 yılHaram tabiki bu da soru mu bakma günümüzde bu meslek bayag rövanşta
10 Yorumla
1 yılDin hizmetlerini yerine getirmek için ücret alanlara haram değildir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAhiret hesapları okadar zor olacakki onlarım öyle böyle değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılElbette ah şu din tüccarları ve
ah şu din düşmanları10 Yorumladindarlarda zengin olabilir her gordugun zengini din tuccarı diye yaftalayamazsın
10 Yorumla
1 yılDin üzerinden dolandırılmak da haram. Önce bunun ögretilmesi gerekiyor.
10 YorumlaSiyasal islamcılık olur gibi
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. haram helal diye bir sry yok. uydurma bu seyler.
10 Yorumla
1 yılHaram helal farketmiyor bana
10 YorumlaYok sevap baya
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBirisi yıllardır hem kendi kazanıyor hemde yanındakilere kazandırıyor diyeceklerim bu kadar.
10 Yorumla
1 yılAmacı din üzerinden para kazanmaksa haram galiba
10 Yorumla
1 yılHaramdır gerçekten de
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle haram bence
10 Yorumla
1 yılHaram olduğunu düşünüyorum
10 Yorumla
1 yılEvet sevmem hiç hâlâ büyücü falan var
10 Yorumla
1 yıltabi ki
20 YorumlaÇok yanlış bence
10 YorumlaTabiki
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 583 cevap paylaştı.
m 1 yılBence haramdır..
10 Yorumla Güzel soru
10 Yorumlacaiz
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 883 cevap paylaştı. haramdır
10 YorumlaEvet
10 Yorumla
1 yılBunu art niyetli kullaniyorsa bence evet.
10 YorumlaDeğildir
10 Yorumla
1 yılEvet
10 YorumlaElbette
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 405 cevap paylaştı.
1 yılE heralde
10 Yorumla Dini kullananların öbür tarafta kaçışı yok
10 YorumlaEvet
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 432 cevap paylaştı. Tabiki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılharamdır tabii ama
10 Yorumla
1 yılEvet
10 Yorumlaçok haram
10 Yorumla
1 yılHayır meslektir
10 YorumlaYok sevap