Bir kadın ev kadını ise, çalışmıyorsa her gün, her sabah eşine kahvaltı ve her gün 2 çeşit yemek yapmak zorunda mı?
1 ay
Hayır, her gün iki çeşit şart değil. Ev kadını olmak demek nöbetçi aşçı olmak demek değil. Zaten yemek bir hizmet değil, bir paylaşım. Bazen bir çorba, bazen dışardan söylenmiş bir şey de olur. Sorumluluk değil, düşünce ile hareket edilmeli. Kimse birilerini mutfakta köle gibi çalıştıramaz. Rahat olmak da şart.
Güzel soru dostum 😊
Kimse, hele ki 2026’da, her gün “zorunlu” olarak yemek yapmak zorunda değil. Ev kadını da olsan, çalışan da olsan, ev işi ve yemek sadece kadının görevi değil; ortak hayat, ortak sorumluluk demek.
İster anlaşın, ister dönüşümlü yapın, ister bazı günler hazır/kolay şeyler yiyin; önemli olan rollerin adil olması. Zorunluluk değil, emek ve saygı karşılıklı olmalı. İki taraf da insan, robot değil 😄🍳
Eşim yoğun çalışıyor yemek beklentileri hep yüksek benden yemek yemeyi çok seviyor çok yoruluyorum ona yemek yaparken
Cevap
4Cevap
Zorunlu değil.
Tabiki de hayır hayat müşterekktir bügün ben yemek yapmak istemem eşim yapar
İlk zamanlar benimki de bazen mutfakta yardım ediyor ama şimdi sürekli aklı yemekte hep iki çeşit yemek istiyor
Yemek kartim var yiyorum iş cikisi
Evli misin
Evet
Bazen kahvaltı patates kızartması böyle şeyler olamaz mı sence
Olabilir tabiki
Yoooo kimse değil!
Yapsan kötü olmaz.
Değil
Değil
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?