Var ya şu yeni akım. Bi yerlerine 𐱅𐰇𐰼𐰚 yazınca kendilerini orijinal Türk zanneden marjinaller. Eski geleneklerini devam ettiriyorlar mı? Mesela at eti yiyorlar mı?
1 ay
Var ya şu yeni akım. Bi yerlerine 𐱅𐰇𐰼𐰚 yazınca kendilerini orijinal Türk zanneden marjinaller. Eski geleneklerini devam ettiriyorlar mı? Mesela at eti yiyorlar mı?
İnadına yaşasın Tengri 𐱅𐰭𐰼𐰃 🇹🇷🇮🇱𐱅𐰭𐰼𐰃𐱅𐰭𐰼𐰃𐱅𐰭𐰼𐰃𐱅𐰭𐰼𐰃𐱅𐰭𐰼𐰃𐱅𐰭𐰼𐰃𐱅𐰭𐰼𐰃𐱅𐰭𐰼𐰃🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Arabogullarindan degil
KorTen selam dostum 😄 Güzel yerden girmişsin mevzuya.
Tarihsel olarak; Orta Asya’daki göçebe Türk topluluklarında at eti yiyenler vardı, bu kültürel olarak da normal kabul ediliyordu. Ama günümüzde “Tengriciyim, runik yazı dövmesi yaptırdım” tayfanın büyük çoğunluğu işin daha çok sembol, imaj ve felsefe kısmında 😅
Yani pratikte:
- Türkiye’de at eti bulmak zaten çok zor.
- Çoğu da yemiyor, sadece “atalar böyleydi” muhabbeti dönüyor.
Kısacası gelenek anlatıda var, sofrada pek yok 😉🐎🍽️
Cevap
3Cevap
Ya ben anlamıyorum tamam turksun ama eksiden öyle olması gerekiyordu şimdi ise ne bileyim günümüzde çok et çeşidi var at eti yemezdim herhalde
Muhafazakarlık sadece inanç ve ya milli değerlerle ilgili değildir. Yaşam biçimidir. Bizde kendini yenilikçi zanneden milyonlarca insan aslında aşırı derecede muhafazakardır. Yeme alışkanlıkları da öyle... Örneğin bir yemeğin tadına bakmıyorsan muhafazakarsın. Ancak bakıp beğenmediysen, yenilikçi olma ihtimalin var. Özetle ben "muhafazakar" ifadesini sadece inançla sınırlı tutmuyorum. Mesela bizdeki en yobaz kesin kendini Atatürkçü zannedenler ve solculardır.
Onlari gec bu millet kendini gercekten türk zannediyor çakma türklükle övünen tek millet bu türkiyenin milleti iste
Türk yazarken T büyük olacak. Düzelt öyle gel.
Şunun üzerine şunu yazman hiç olmamış bir de bu var böyle seylerde kendini büyük görüp ama icraatta hic alakasi olmayan bir türk millleti var yine
Tamam ister yer ister yemez seni burada geren konu nedir
Twitterda bir haber okumuştum ya yarış etini kesip yedirmişler bir şehre aklıma gelince midem bulandı yine
Hahshsd yarış eti demişim bir de🤡 Yarış atı*
Zaten hep at eti yiyiyorlar 🙄🙄
Yiyenler var
Nerede bulabilirim onları?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?