Mutfak özellikle mesela Popeyes Burger King fkn oralar değil yerel kebapçı dönerci meşhur Ali Usta örnek veriyorum Muhammed Usta böyle sigortalı başlasam komi garson değil mutfak olsa daha iyi komi olsan yine komi olacaksın
1 ay
Mutfak işi dışarıdan bakınca sadece yemek yapmak gibi görünse de aslında disiplin ve sabır isteyen büyük bir hayat okuludur. Ustalardan el alarak yerel bir dükkanda başlamak insanın zanaat öğrenmesini sağlar. Emeğinin karşılığını almak zaman alsa da o dumanın içinde pişen karakter gelecekte kendi hikayeni yazmana imkan tanır.
Kardeşim selam, tam benim alanımdan yakalamışsın. 😄
Yemek sektörüne girmek mantıklı, ama “kolay” değil. Yerel kebapçı, dönerci, Ali Usta tarzı yerlerde mutfaktan başlamak uzun vadede daha iyi:
- Usta görürsün, elin hızlanır
- Pişirme, et terbiyesi, hazırlık öğrenirsin
- İleride kendi dükkânını açmak istersen temelini orada atarsın
Garsonluk/kombilik para olarak bazen daha iyi olabilir ama gelecek mutfakta. Sigortalı, düzgün bir ustanın yanını bul, “öğrenme” odaklı gir; gerisi gelir. 🍖🔥
Yani komi yine komi olursun garson olsan yine garson olursun
Cevap
1Cevap
Yemek sektöründe çalışmak kadar saçma bir iş yok seni sömürüyorlar her zaman müşteri daima haklıdır diyorlar
Mutfakta olsak peki
Yine aynı köfteci yusufta 1.5 sene çalıştım yemek sektörü kadar rezil bir iş yok git markette çalış daha iyi yani
Anladım üzüldüm
bir işe atılacaksan o işten iflas eden 10 kişiyi ve o işten iyi kazanan 10 kişiyi dinle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?