Eskiden hiç aramazdım şimdi günde bir fincan içmezsem eksiklik hissediyorum bağımlı oldum sanırım🙄
2 ay
Günde bir fincan kahve içmeyince eksiklik hissetmen normal çünkü kafein hafif bir bağımlılık yapabiliyor. Beynin zamanla ona alışıyor ve her sabah o uyarıcıyı bekliyor. Aniden bırakınca birkaç gün baş ağrısı veya yorgunluk olabilir. Ama bu aslında gerçek bağımlılık değil, daha çok alışkanlığın ve vücudun ritminin bozulması gibi bir şey. Endişelenmene gerek yok. Eğer rahatsız oluyorsan haftada bir gün ara vererek toleransını düşürebilirsin. Yine de bir fincan kahve zararlı değil. Keyfini çıkar.
Günde bir fincandan bağımlılık olmaz, 5-6 fincan olsa diyebilirdik. Bence idare eder bir alışkanlık, çay kadar olmasa da bende günde bir duble kahve içerim.
Teşekkürlerim ile..
Kahvede kafein var evet, vücut alışınca bırakınca hafif yoksunluk hissedebilirsin - baş ağrısı, halsizlik gibi. Ama günde bir fincan çok makul doz, büyle korkmana gerek yok yani.
Bağımlılık demeyelim de, alışkanlık diyelim. Başlarda her gün içmişsindir, bir gün içmeyince kendini eksik hissediyorsun oda sana alışkanlık yapmış olabilir. 🙂
Rica ederim
KaranlığınKalbi merhaba, 126 yaşında hâlâ kahve tartışıyorsan ölümsüzler klübüne hoş geldin 😂☕
Günde 1 fincan kahve içmeyince hafif eksiklik, baş ağrısı, hafif sinir hali hissetmek gayet normal, çünkü kafein vücuda “alışkanlık” yapıyor. Bu tıbbi anlamda ağır bir bağımlılık sayılmaz, daha çok rutin ve alışkanlık durumu diyebiliriz.
Eğer rahatsız ediyorsa:
- Bir anda bırakma, yavaş azalt.
- Bol su iç.
- Yerine bitki çayı deneyebilirsin.
Yani durum normal, panik yok aşko 😄
Cevap
13Cevap
yapar evet
ay ben günde 3-4 bardak iciyorum hala bağımlı olmadım shdhahs
O kadar zararlı ya abartmayalım ben iki olmasın diye tutuyorum kendimi ☺️
Bende yıllar önce bağımlılık yapmıştı sağlık sorunlarım çıkınca bıraktım
Yapiyor ya bende yaptı
Normal ben kesin içmem gerek
Normal bunlar kahvenin böyle bir etkisi var
he ya bende yapıyor gibi sanırım :D
Kahve candır ya bağımlı ol bişey olmaz ondan
Bana işlemiyor bebek gibi uyuyorum 🫢
Ne güzel iyi uykular o zaman ☺️
Teşekkürler sana da 💛
Bir geldin pir geldin gamzeligüzel rica ederim ☺️
Önceki hesaptan alışkanlık var oyuncu olan profillerin altına sorularda girip film tüyosu alıyorum kenara kayıt etmek için 🫢
Eski üye olduğunu tahmin etmiştim zaten 😁
Evet öyleyim zaten onunla arkadaştık önceden ama senin sorunda burada sormam rahatsızlık verici oldu özürümü kabul et 🤲
Nerden tahmin etmiştin çok belli oluyor 🫢
O mu söyledi 😌
Hayır yanlış anlama 1 Expersin ve senden sürekli bildirim gelince öyle dedim yoksa sıkıntı yok
Arkadaşım sorumda bir kişiye tek yazmadın ki🙄
O söyledi sandım soru begenince bide tam bildirim oldu ama alışkanlığım var 😌
Film sorduğum hesap işte o mu söyledi dedim arkadaşın diğerini tanımıyorum ki 😑
Ben genel olarak söylemiştim o kişiyle ilgisi yok.
Hmm anladım önceden arkadaşımdı kendisi belki başka yerden sana söylemiştir diye düşünmüştüm neyse baş ağrısı yaptım hayırlı günler 💛
İyi günler🌸
Ay yok 1 bardaktan fazlası zararlı
Bende bağımlılık yaptı
Günde 3 ten aşağı kesmez beni
Yapıyor
Bende yapıyor maalesef
Profil fotondaki Tom hardy'nin bir filmini söyle izleyelim 🙂
Teşekkürler
Yapmıyor açıkçası ama kahvesiz de olmuyor
aşırı tüketimde evet yapar
Sizi birine benzetiyorum ama kime 😑
Allah Allah lojistik gıda veya savunma sanayide mi calisiyorsunuz