Merhabalar 🎈😊 Elinden emziği alınmış bebeği geçtim; elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi olurum sabah kahve içmezsem. İçmeden geçirdiğim bir sabah düşünemiyorum; düşüncesi bile dudaklarımı büzüyor. Sabah erkenden kalkarım, sporumu yaparım sonra en sevdiğim kahve çeşidinden biri olan filtre kahvemi demlerim. Duştan sonra zaten o kahvem mis gibi demlenir. Ve mutlu son kokusu buram buram eve yayılırken ben kupama koyup adeta sarılarak içerim kahvemi. Kahveye bu kadar aşk duyuyorken sabah içmezsem bu aşka yazık olur 🎈☕️Afiyet olsun diyorum ve yaşasın güne kahve ile başlamak diyip noktalıyorum 😊
Sorma ya sanki beynimin motoru çalışmıyor kahve ile başlamazsam 🤦🏻♀️baya alışmışım onu anladım bu Ramazan ayında iftardan sonra kahvemi içiyorum ve o an ki mutluluğumu tarif edemem😃
Ben kahveyle geçtiğimiz sene tanıştım. O zamana kadar kadar çok ilgim yoktu kendilerine. Ama şimdi de kopamıyorum 🙄 iftardan sonra bir şekilde içip, gün içinde ki eksikliği gideriyorum😀
Sen iyice bağımlıya dönüşmüşsün. Eğer eksiklik hissediyorsan, bağımlılıktır bu. Ben şahsen hiçbir şeye bağımlı olmak istemem hem kahve okadar da faydalı bişey değil, herşeyin fazlası zarar ayrıca.
Kesinlikle yalnız değilsin 😂 tam bir kafeinkoliğim içmediğimde başım ağrıyo ve eksik hissediyorum. Çarpıntı yapmayacağını bilsem durmadan kahve içerim..
Oruç harici zamanda evet fakat bir ara kahve tüketimimi azaltmayı düşünmüştüm. Oruç biraz yardımcı olmuyor çünkü sahurda içmeye başladım bu sefer’de...
Kahveyi abarttıklarını düşünüyorum, evet bazı hastalıklara bile ilaç gibi geldiği doğrudur ama kahvesiz yapamam vs demek madde bağımlılığı ile eşdeğer, kendinize bu kötülüğü yapmayın...
Kahve'nin alışkanlık olduğunu düşünüyorum. Hem sevmiyorum hem de dişlerimin sağlığı için uzun içinde etken boyar madde olan içeceklerden uzak duruyorum. Mesela çay gibi. Kahve gibi. Kola ve soğuk çay gibi.