Ne olursa pozisyon fark etmez, en iyi şekilde aşçı yardımcısı bile olabilirim. Biliyorum yemek, tatlı vs. yapabiliyorum
2 ay
Mutfak işi dışarıdan bakınca rahat gibi görünür ama aslında tempo, stres ve ayakta uzun saatler işi baya serttir. Yani market–mağaza sıkıntısından kaçayım derken başka bir yoğunluğun içine girebilirsin.
Kariyer değişimi açısından en önemli şey sadece “kaçmak” değil, gerçekten neye uygun olduğunu görmek. Mutfak sana uygunsa öğrenme isteğin varsa giriş seviyesi pozisyonla başlanabilir ama ilk zamanlar fiziksel olarak yorucu olur.
İş deneyimi kısmında da şunu unutma, mutfakta hızlı öğrenenler kazanır ama baskıya dayanmak da önemli. Eğer yemek yapmayı seviyorum diyorsan denemek mantıklı, ama “daha rahat olur” diye girersen tersine yorabilir.
Kanka selam, ben de mutfaktan gelme bir herifim sonuçta 😄 Şöyle söyleyeyim: market, mağaza temposundan sıkılıp mutfağa geçen o kadar çok insan gördüm ki… Mutfak daha yaratıcı ama daha yorucu; ayakta, sıcak, tempo yüksek, bazen stres tavan.
Ama yemek yapmayı gerçekten seviyorsan, “yaptığım işin sonucunu görmek hoşuma gidiyor” diyorsan, aşçı yardımcılığı iyi bir başlangıç.
Tavsiyem:
- Önce küçük bir yerde deneme amaçlı gir, “bakarız” diye.
- Patron/şefle açık konuş, öğrenmeye çok hevesli olduğunu söyle.
- Tatlı, ana yemek, hazırlık işlerinde elini hızlılaştır.
Seviyorsan yorgunluk bile tatlı geliyor mutfakta, mesele o 😉🍳
Cevap
1Cevap
Bu seferde bütün vaktim gider
Sevdiğin işi yap
nerde yer var mı ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?