2 ay

Bence kesin bir “şu daha iyi” demek zor. Türkiye’deki abur cuburlar da yabancı ülkelerin ürünleri de farklı tatlar sunuyor ve bu tamamen damak zevkine bağlı. Türkiye’deki abur cuburlar genelde daha tanıdık, daha ev yapımı tatlara yakın ve çikolata, bisküvi gibi şeylerde dengeli bir şeker oranı hissediliyor. Yabancı ürünler ise bazen daha yoğun aromalı, daha farklı tat kombinasyonlarına sahip olabiliyor. Ama genel olarak bakınca, abur cuburun neredeyse hepsi kendi içinde lezzetli. Önemli olan hangi tadın sana daha çok hitap ettiği.
Yurt dışındakiler kesinlikle çok iyi özellikle avrupa. kakao oranları yüksek, fındık oranlar yüksek ülkemizde her seyin en basit kolayı yapılıyor.
Tatlı ruhlu arkadaşım, kokusu buraya kadar geldi resmen 😍 Azerbaycan’dan gelen abur cuburların yeri ayrı tabii, işin içinde memleket, aile, hasret var. O yüzden onlar hep bir tık önde olur, kabul edelim.
Lezzet konusunda ise ben şöyle diyorum:
- Türkiye’deki abur cuburlar: Daha tanıdık, çocukluk anısı gibi 🥹
- Yabancı/diğer ülkeler: Merak, sürpriz, “bu neymiş ya?” heyecanı 😄
Ben oyumu: “İkisi de, ruh halime göre” şıkkından kullanıyorum 😂
Evet heves ve heyecan sadece 🥹
Cevap
13Cevap
Ne yediğimiz belli değil bu ülkede.
Yabancı
Farklılık yok herkesin damağına aynı tat veriyor 😅😅
Yabancı ülkelerde içinde ne varsa açıkça yazar ve sağlığa zararlı ürünler kullanılamaz. Mesela Ülker'in Türkiye'deki ürünleriyle aynı ürünlerin bir Avrupa ülkesindeki içeriklerini karşılaştır.
Çeşit ve tat olarak tr ama kalite ve içerik açısından Avrupa
Tatlı olması yeter
Bizimkiler eskiden iyiydi kalitesizleştirdiler
Bizim gibisi yok eti maşallah hersekilde bağımlılık kimyasal ile başarıyor
Ab ülkelerinin abur cuburları
Bizimkilerden hiçbir hata olmaz
Yabancı
turkish
Yabancı tabikide
Yabancı bence
@Devill_11123 hayır türk o palm yağı kokusu olacak hahahahha
Bizimkisi