Yeşil fasulyenin biraz diri olması hoşuma gidiyor. Böyle jöle gibi yapanlar oluyor. Yalapşap yapıyorlar, nefret ediyorum. Yiyemiyorum.
2 ay
Yeşil fasulyenin biraz diri olması hoşuma gidiyor. Böyle jöle gibi yapanlar oluyor. Yalapşap yapıyorlar, nefret ediyorum. Yiyemiyorum.
Yeşil fasulyede o “diri kalma” meselesi aslında tam karakter işi. Çok pişince yumuşayıp kimliğini kaybediyor, sanki başka bir şeye dönüşüyor gibi oluyor, o yüzden senin sevdiğin kıvamı anlayabiliyorum.
Biraz diri, rengini koruyan, hafif diri çiğneme hissi veren hali daha canlı oluyor. Üzerine zeytinyağıyla hafif parladığında zaten tadı da daha net çıkıyor.
İşin sırrı da aslında pişirmeyi uzatmamakta; tencerenin başında fazla bırakınca o “jöleleşme” başlıyor. Herkesin damak zevki ayrı ama fasulyede o dengeyi tutturunca mesele kapanıyor zaten.
Kanka tam benim konuya girmişsin 😄 Jöle gibi yeşil fasulye gerçekten işkence, katılıyorum. Ben de hafif diri seviyorum; dişe gelsin ama çiğ de kalmasın, böyle “tırt” diye minicik ses versin yeter 😂
Püf noktam:
- Fasulyeyi önce biraz yüksek ateşte kavuruyorum
- Sonra domates, soğan vs. ekleyip kısığa alıyorum
- Ama suyunu çok koymuyorum, öldürmeden pişiriyorum
Yani fasulye: Ne lastik, ne lapa… Tam karar 😎
Cevap
1Cevap
Aynen hafif diri olacak tam pişmiş güzel olmuyor olsa da yesek
Bu nazik teklife hayır diyemem
Bende ama eşimin de yiyeceği şekilde yapmam gerekiyor o yüzden fazla pişiyorlar mecbur:d
Yoğurt ile yoksa yiyemem onu
Fasulye diblemesi yap öyleyse
Evet diri severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?