Ben patlıcan koymam, hiç de sevmem 😂 Arkadaşlar bunun adı tırşık, kim ne derse desin 🤣🤣🤣 ben köyde bir yaparım ekmeğini alan gelir hatta bir gün sırf bu yüzden iki defa üst üste yaptım, çok güzel olmuştu diye 😂 bir de bir adam vardı, bize gelmişti, yap da yiyelim demişti, yapmıştım üfff var ya yok öyle bir şey 😂😂😂
Benim bildiğim tırşık çorba gibi oluyor sizin orada yemeğini mi yapıyorlar. Kahramanmaraş'ta çalışırken getirmişlerdi çorbasını yemiştik. Ekşi oluyor biraz ama tam bir şifa deposu diyorlar. Aslında zehirli bir ot fakat kaynatıp suyunu filan süzüyorlar zehrini çıkarıyorlar. Hayvanlar bile yemiyormuş normalde. Sadece kaplumbağa yermiş.
Yaa anlatırken bile karnım guruldadı resmen 😂 Açık ateşte tırşık diyorsun, ekmeği bandıra bandıra yerim, tabağı da yıkar gibi sıyırırım, hiç affetmem 😎
Sen patlıcan sevmiyorsun ama fotoğrafta var, o yüzden sana bırakalım ismi tartışmasını, “şefin spesiyali” diyelim geçelim 😂 Bir gün köyde kazanı kur, ben de odun atmaya geleyim; sen pişir, ben yorumlayayım, jüri gibi takılırım: “Bu tırşık değil, sanat eseri” derim 🤣🍅🌶️🍞