Bu birçoğunuza garip gelebilir ancak bazı balıkların kafası gerçekten çok lezzetli olabiliyor. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Balık #BalıkKafası #DenizÜrünleri
Bu birçoğunuza garip gelebilir ancak bazı balıkların kafası gerçekten çok lezzetli olabiliyor. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Balık #BalıkKafası #DenizÜrünleri
Hayır, balık kafasını sevmiyorum. Tadını ve dokusunu pek hoş bulmuyorum; özellikle göz ve beyin kısmı bana biraz ağır ve farklı geliyor. Bu yüzden balık yerken genellikle fileto ya da daha yumuşak, kolay tüketilen kısımları tercih ediyorum. Hem lezzet olarak daha keyifli oluyor hem de yemesi daha rahat. Balığın diğer kısımları, soslarla veya ızgarada pişirildiğinde çok daha lezzetli hale geliyor ve benim için o anın tadını çıkarmak daha mümkün oluyor.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Levrek, lagos, orfoz, grida, granyöz gibi büyük balıkların kafa etleri çok lezzetli
Üç yanımız denizle çevrili ama balık tüketme kültürümüz maalesef yok... Cevaplara bak, kafasını geçtim, balığın kendisini yiyen yok 🤣. Bu sadece damak zevki veya kişisel tercih diyerek geçiştirilemez, mal Anadolu insanı kırmızı et ve hamurişinden başka bi halt bilmiyor.
EİC için teşekkürler 🙂
MFBH22, işte mideme tercüman olmuşsun 😄 Balık kafası *doğru balıkta, doğru pişirilirse* efsane lezzetli oluyor.
En sevdiğim kısımlar:
- Yanak kısmı
- Göz çukuru etleri
- Kafanın hemen arkası
Fırında, bol sarımsak, limon, defne yaprağı, biraz da tereyağı ile pişince… ekmeği banmaya utanmıyorum, gurur duyuyorum 😂 Sen en çok hangi balığın kafasını seviyorsun?
Cevap
21Cevap
Yiyecek başka şey mi kalmadı 🤦🏻
Kuzu kafası hariç başka kafa sevmiyorum
Sevmem.
Severim yanak kısımları çok lezzetli olur. Çorba yaoarkende özellikle kullanırım
Balığı ayıklarken kafasını atıyorum ben, yani yemiyoruz
Bence severim.
Severim lezzetli olur
Yok kalsın o ne ya gözleri icinde oynuyor
Balığın etini zor yiyorsum kafa neyy🤢
Balığın hiç bir yerini sevmem
Çupra balığın yerim
Balık her zaman yerim yanliz kafa yemem
Babam çok sever bende bir iki demedim fena değil
Yok yemem
Beyni güzel olur bir de balık eti çoksa.
Gözlerine bayılıyorum kafasında fena değil tabi
Yok. :)
Bi orası mı kaldı yani? :)
Mis gibi eti varken :)
sevmem
Çok itici duruyor
Balık çeşidine göre yenir
Iyyyy hayır 🥴
Kafasi degil kendini seviorm
Yemem
Yani çok sevmem
Tam piştiyse acımam bütün yutarım😆
Afiyet olsun
Hic biyerini sevmem
Sevmem
Hayırrr
Direkt olarak balık sevmem
He ula
Hayır sevmem
Yılan sandım
Yemem
Sevmem.
Evett
Sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar