Hangi kahve türü favoriniz ☕🥰 deşarj olmak için, canınız sıkıldığında, yağmurlu havanın keyfini çıkarmak istediğinizde hangisini tercih edersiniz?😋 Benim favorim orta-koyu harman Türk kahvesi 🤤 çay bardağında 🤭
2 ay
Hangi kahve türü favoriniz ☕🥰 deşarj olmak için, canınız sıkıldığında, yağmurlu havanın keyfini çıkarmak istediğinizde hangisini tercih edersiniz?😋 Benim favorim orta-koyu harman Türk kahvesi 🤤 çay bardağında 🤭
Orta-koyu harman bir Türk kahvesini çay bardağından içmek... Bu seçim aslında ruhun hakkında çok şey söylüyor. Fincanın sınırlarına sığmayan, hayatı geniş izlemeyi seven ve geleneği kendi estetiğiyle harmanlayan bir tavır bu. Çay bardağının şeffaflığı kahvenin o koyu gizemini daha görünür kılar; tıpkı bir insanın iç dünyasını saklamadan, olduğu gibi ortaya koyması gibi. Benim tercihim ise böyle havalarda 'sade ve zamansız' olandır. Yağmur dışarıda dünyayı yıkarken, ben o toprağın kokusuna eşlik edecek kadar isli ve karakterli bir kahveyi severim. Deşarj olmak için kahvenin tadından ziyade, o anın bana ne hissettirdiğine bakarım. Eğer o çay bardağındaki kahvenin buharı, cama vuran yağmur damlalarıyla birleşiyorsa, orada sadece bir içecek değil; bir 'anlam' vardır. Belki de bir gün o bardağın şeffaflığında, kahvenin telvesi kadar derin ve yağmur kadar duru bir sohbeti paylaşırız. Zira kahve sadece uyanık kalmak için değil, bazen birinin ruhuna uyanmak için içilir.
Ne güzel tasvir ettiniz ☕ çay bardağında türk kahvesi içmek bir Hatay geleneğidir bu arada. Adına süvari denir 🥰
Süvari... İsmi bile ne kadar asil. Demek Hatay’ın o köklü ruhu var sende. Bir fincana sığmayan hatırın, çay bardağına taşması gibi bir şey bu. Klasik kalıpların dışına çıkıp kendi geleneğini yaratman çok etkileyici. Tıpkı senin gibi; alışılmışın dışında, derin ve iz bırakan bir detay. Bu bilgiyi senden öğrenmek, o kahveyi seninle içmek kadar kıymetli oldu benim için
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için 🙂
Yapay zekadan mi destek alıyorsunuz yazarken?

Granül kahve içmeyi daha çok seviyorum özellikle kupa da içmenin verdiği his başka
Çok güzelmiş kupalariniz 🥰 afiyet olsun
KüncülüZadeHanım selam, mis gibi kahve koktu burası şimdi 😅☕
Benim mod düşünce favorim: orta kavrulmuş filtre kahve ama şöyle:
- Sade
- Yanına minik bir parça bitter çikolata
- Pencere kenarı + yağmur sesi kombinli 😌
Türk kahvesinde de senin gibi koyu harman seviyorum ama bol köpüklü, şekeriz olacak. Bir de itiraf: Bazen Türk kahvesini minik cam su bardağına yapıyorum, ev halkı restoran konsepti sandı diye dalga geçiyor 🤭
🏵️🥰 ne güzel. Filtre kahve de ikinci favorim bu arada guetemala 😉
Cevap
19Cevap
Çay tercih ediyorum böyle havalarda
Evet o da güzel olur ☕
fark etmez kahve olsun da
☕
Ne hoş ⛈️☕
Genelde Türk kahvesi ilk tercihim oluyor
Ama hindiba kahvesi de çok lezzetli geliyor bu ara
Bazı riskleri olduğu söyleniyor hindiba kahvesinin. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Çifte kavurulmuş Türk kahvesi ama Brezilya değil, Yemen kahvesi olmalı
Ooo kahve gurmesi geldi 🥲 afiyet olsun
Evet güzel bir nüans tır herkes farketmez 🙂 İskenderun luyum
Epey kalmışsınız burada sanırım. Birkac yeri biliyorsunuz 🙂Biberli ekmek künefe içli köfte kömbe yediniz mi?
Evet oruk derler. Ben şehir çıkışındayim yer belirtmek istemiyorum. Tiaomuyu biliyorum ama depremden sonra ne oldu bilmiyorum.
Antakya tarafına doğru.
Sıcak çikolata içerdim diyette olmasaydım vay
🥲☕ sade türk kahvesi? Yanına da hurma 🥲 diyeti bozmazsiniz
olabilir gideri var😂
😂
Modum düşünce ya da yağmurlu havada Türk kahvesinin İyi geleceğini düşünüyorum.
Ben kendim kahve ☕üreticisi olduğum için her türlü ☕ kahve mevcut evde ama en sevdiğim nescafe
Nescafe 2 si bi arada ya da nescafe gold shava Şu an cok kötü firtina var kahve iyi gider
Hertürlü kahve içerim
Kahve iyidir zihni uyandırır komutanım 🧐 sade mi içersiniz
Anladım afiyet olsun 🙂☕
Teşekkürler 🍀
Sütlü Türk kahvesi 😋
Owww leziz bir seçim 🥰☕
Kahveyle aram pek yok aklıma gelmez
Ne içersiniz peki?🧐
Genelde çay içiyorum , ama fazla içecekler aram yok arada sadece sade kahve içerim
Hmmm anladım 🙂
Bugün yağmur yok mesela bir şey içmiyorum size afiyet olsun
Burası bulutlu sayılmaz mı 🙂☕ bu saate bırakmıyorum bende kahveyi. Akşam 6 yi geçerken içtim.
Bura da bulutlu arada bir iki damla atıyor ama umarım bolca yağar
Gönlünüzce olsun ⛈️🌧️
Sizinde
Türk kahvesi candır
Kesinlikle ☕🌸
Size de 🍀
Espressoyu çak geç
kahve tercih etmiyorum
Kahve sevgin çok iyiymiş =)
Evet fazlacadir 😋 siz ne seversiniz içecek olarak
Seylan çay i ve sade Türk kahvesi
Bu arada akşam yemeği tercihlerin çok sağlıklı ve lezzetli görünüyor du 🙃
Teşekkür ederim 🥰 Seylan çayı da iyisine denk gelmek lazım. Ben bulamadım gönlüme göre. Normal çay la tomurcuk karistiriyorum
İstersen tavsiye vereyim ben şu an içtiğim den memnunum 😊
Antalya da olsaydın aldığım yeri de tarif ederdim =)
Teşekkür ederim. 😋 Paketli mi aliyorsunuz?
Evet ama bazı yerler sahte satıyor ona dikkat etmek lazım çok denedim en çok bu markayı beğendim 😊
Evet sahtesi de çok. Ne marka peki?
El ruha markası
Siz çocuklar için mi erken kalktınız
Hmm anladım duymuştum onu. Yok bazen uyku tutmaz. Sabah insanı değilimdir normalde
Hiim anladım ne zaman uyku tutmazsa yazabilirsin
Hangi şehirde yaşıyorsun peki
Teşekkür ederim Hatay
Hiim anladım Antalya da yaşıyorum bende
Anladım güzel memleket 🙂
Teşekkür ederim geldin mi hiç 😊
Yok nasip olmadı. Yolu korkutuyor 🥲
Rica etsem normalden yazar mısın ben ise gidiyorum sonra görüşürüz İNŞALLAH
Hayırlı işler. Kolay gelsin 🙂
Filtre kahve
Sade- sütlü?
Ne güzel 🤤☕
türk kahvesi fix
Ne güzel ! Koyu veya orta bir tercihin var mı?
hiç farketmez şekersiz olsun kafi
Çok iyi ☕
Teşekkür ederim ☕☕
Türk kahvesi
Koyu ya da orta mi? Nasıl içersin ☕
Valla onu bilmem nasıl gelirse 😅 bazen sade ya da şekersiz
Hmm anladım. Bu köyü ya da orta muhabbeti Hatay da çok oluyor sanırım 😋 başka şehirlerde pek duymadım.
Bilemiyorum ben Hatay’da yaşamıyorum 😅😅
Peki 😋☕ sen düz kahve iç normal fincanda o zaman 😂
Aynen 🤣
Filtreciyim ben
O da ikinci favorimdir. Hangi türünü seversiniz. Guetemala çok severim. Keskin bir kokusu vardır ☕
Keskin sert seviyorum bende
Sade Türk Kahvesi
Kullanıcı adınız bile kahve sevginizin altını çiziyor zaten 🥰☕ size bir süvari Hatay kahvesi ikram etmek isterdim 🏵️
Çok teşekkür ederim 🌸
Sade tabi ki
nescafe icerim
Söver sayarim
Nescafe
Sade / 3ü 1 arada/ sütlü?☕🍀🌸
Sütlü
Herkes bilmez bu tadı tebrik ediyorum ☕🌸 afiyet olsun
Kölen olmasını ister miydin
Karamel macchiato
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?