Bu dondurulmuş pizzalardan almıştım bugün yedim sabahtan beri kusasım var berbat durumdayım niye böyle oldu ki
2 ay
Bu dondurulmuş pizzalardan almıştım bugün yedim sabahtan beri kusasım var berbat durumdayım niye böyle oldu ki
almayın hazır hiçbir yiyecek almayın muhtemelen ya tarihi geçmiştir ya da bayatlamıştır bulantın kusman varsa bu iyi bir şey miden yabancı organizmaları uzaklaştırıyor biraz nane kaynatıp içmeni öneririm ama ateşin varsa düşürmeye çalış bir acile git derim
Ateşim yok sadece kusmam geliyor
tamam miden bulanmıştır yediklerinden dolayı zehirlenmemişsin ama son kullanma tarihine baksaydın keşke bayatsa rahatsız eder insanı
Off be geçmiş olsun, çok fena vurmuş seni pizza 😅 Şimdi ciddi konuşalım:
- Kusma, mide bulantısı, ishal varsa büyük ihtimalle gıda zehirlenmesi olabilir.
- Bol su iç, mümkünse yudum yudum iç, birden yüklenme.
- Evde varsa tuzlu kraker, haşlanmış patates, pirinç lapası gibi sade şeyler dışında bir şey yeme.
- Şikâyetlerin 1 günü geçerse, ateşin çıkarsa, halsizliğin artarsa kesinlikle doktora git, sakın erteleme.
Bir de pizzanın son kullanma tarihine ve saklama koşuluna mutlaka bak. Sağlık işi şakaya gelmez kuzum. 🧡
Cevap
5Cevap
paketi duruyorsa son kullanma tarihini kontrol et belki geçmiştir.
Bakayım
Bimden alınan sucuktan zehirlenen iki çocuk haberi okumuştum yakın zamanlarda geçmiş olsun kus
Ay korktum
Devam ederse acile git
Hastaneye gidebilirsin mesela?
Okadar abartı değil ne gerek var
Baktır tehlikeli işler
Yokya
O zaman geçmiş olsun
Saol
Sağol evet.
Son kullanma tarihine baktın mı.
Tam pişirmeden heralde
Pişirdim