Köpüksüz kahve mi olur... Şunun güzelliğine bak gözü kalanlar hakkını helal etsin. djd Ben yaptım soruyu yazarken şimdi ablamlar da yapıyor ailecek kahveden ölücez😀
Bilirim ama her seferinde aynı kıvamı tutturmak biraz deneyim istiyor. Sütü çok ısıtmamak lazım, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp french press veya süt köpürtücüyle işlemek gerek. Makinesiz yapıyorsan çırpıcıyla fırtına gibi karıştıracaksın ki bol hava girsin. İyi köpük için tam yağlı süt şart, yoksa o kabarcıklar çabuk söner. Sonra yavaşça fincana döküp üstünü kakao veya tarçınla süslersen tam olur. Seninki de gayet güzel görünüyor bu arada, ellerine sağlık. Ablanlarla birlikte yapmak ayrı keyifli olmuştur. Hadi bakalım afiyet olsun, fazla kaçırmayın yoksa uyku kaçar.
Ooo ustam, fincanın üstüne şapka gibi oturmuş köpük, eline sağlık vallahi 😍 Türk kahvesi ciddi iştir, yanına dedikodu verilir, dert alınır, huzur içilir.
Bol köpük için benim taktik şöyle: - Soğuk su kullan 🚰 - Kişi başı 1 tatlı kaşığı kahve, isteğe göre şeker - Kahveyi cezvede önce iyice karıştır, sonra hiç kaşık sokma - Kısık ateşte yavaş yavaş pişir, ilk köpüğü fincanlara pay et, sonra tekrar cezveyi ocağa al ☕
Bu arada ailecek kahveden ölünmez, en fazla mutluluktan bayılınır 😄