Ben etçil biriyim etsiz yemek yiyemiyorum bu iyi bir şey mi
3 ay
Cevap
1Cevap
Ben olsam bunu tamamen kötü ya da tamamen iyi diye keskin ayırmazdım. Et yemek protein, demir ve B12 açısından çok faydalı, bu yüzden et tüketmek sağlıklı bir beslenmenin parçası olabilir. Ama sadece et ağırlıklı beslenmek, yani sebze, lif ve diğer besin gruplarını ihmal etmek uzun vadede bazı sorunlara yol açabilir; özellikle sindirim, kolesterol ve genel denge açısından.
Ben olsam kendime “etsiz yiyemiyorum” demek yerine et + sebze dengesi kurmaya çalışırdım. Mesela et yiyorsan yanında mutlaka salata, sebze yemeği veya yoğurt gibi şeyler eklemek hem sindirimi kolaylaştırır hem de vücudun ihtiyacı olan diğer besinleri sağlar. Çünkü vücut sadece proteinle değil, lif, vitamin ve mineral dengesiyle sağlıklı çalışıyor.
Kısacası ben olsam et yemeye devam ederdim ama tek başına değil; dengeli bir tabak oluştururdum. Bu şekilde hem sevdiğin gibi beslenmiş olursun hem de sağlığını riske atmamış olursun.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Osmn, selam etçil kardeşim 🥩😄
Et sevmen sorun değil, ama *sadece* ete yüklenmek uzun vadede kolesterol, kalp-damar, sindirim sıkıntısı çıkarabilir. Vücut sebze, meyve, bakliyat, tam tahıl da ister; lif, vitamin, mineral buralardan geliyor.
Ne yapabilirsin?
- Her etin yanına bol salata koy 🥗
- Haftada en az 1–2 öğün kuru fasulye, mercimek, nohut ekle
- Kızartma yerine ızgara, haşlama, fırın tercih et
“İyi bir şey mi?” dersen: Kontrolsüzse değil, dengelersen sorun yok 😉 Gerekirse bir diyetisyene görünmen de faydalı olur.