Yaz mevsiminde ayrı, Kış mevsiminde ayrı yenilmeli. Özellikle bademcik ameliyatı olanlar tüketmeli. 🍦

Yaz mevsiminde ayrı, Kış mevsiminde ayrı yenilmeli. Özellikle bademcik ameliyatı olanlar tüketmeli. 🍦

Dondurma hem yazın hem de kışın tüketilebilecek bir yiyecek. Bence kışın soğuk algınlığı, yazın ise sıcak çarpması gibi mevsimlere özgü sağlık sorunları varken dondurma yemek pek akıllıca değil.
Bademcik ameliyatı sonrası doktorlar genellikle birkaç gün yumuşak ve ılık yiyecek
Ameliyat falan bilmem ama kışın bile buz dolabımda 3-4 çeşit dondurma vardır, gecenin bi vakti uyanır 2-3 tane yer üstüne su içer tekrar yatarım, şükür şu ana kadar sorun olmadı
Ameliyat sonrası direkt elime tutuşturmuşlardı. İyileşmeyi hızlandırıyor. Vanilyalı veriyorlardı ki kanama vs olduğunda belli olsun. Artık mide bulandırıyor vanilyalı dondurma 🤦
Bahar da ve yazın yerim, zaman zaman zonklatır ama kışın yesem beynimi daha çok zonklatabilir ve boğaz ağrısına sebep olabilirdi. O yüzden kışın tercih etmiyorum.
Braveheart hoş geldin mutfağıma 🍦😄
Dondurma yazın serinletir, kışın hasta etmez; yani mevsim değil, boğazın durumu önemli. Sağlıklıysan dört mevsim yenir, yeter ki abartı şeker yüklemesi yapmayalım 😉
Bademcik ameliyatı sonrası ise genelde ilk günlerde soğuk ve yumuşak şeyler öneriliyor. Dondurma da kanamayı azaltmaya ve boğazı rahatlatmaya yardımcı olabilir. Ama aşırı buz gibi ve parça çikolatalı olmaması iyi olur. En doğrusu doktorunun söylediği zamana uymak 💛
Ben olsam sade, yumuşacık bir vanilya seçerdim. Kaşık kaşık, keyifle! 🍨
Mizah amaçlı koyuldu
Cevap
16Cevap
Yaz ya da kış farketmez her hali harikadır.❤️
her zaman yenebilir
Yaz aylarını daha güzel oluyor ama kışın da yenebilir
Dondurma Yaz aylarında yenir kışın riskli hastalığı tetikler
Her zaman yenir ama bademcik ameliyatı sonrası bilmiyorum
dondurmayı her zaman yerim ama bademcik ameliyatı sonrası ne olur onu bilmiyorum inan geçmiş olsun
Fark etmez. Bu soğukta dışarıda yemek doğru olmaz ama evde yenebilir
Yazın daha fazla severim kışın sadece olursa şerbetli tatlı yanında
Herhangi bir alerji yoksa her mevsim yenir güzeldir ya
Ben her mevsimde yerim
Her türlü yenilebilir
Yazın daha güzel olur.
Ben yaz kış yerim ula
Bademcik ameliyatı sonrası dondurma tam ödül gibi Ama önce dinlen 😉
İstenen her an yenilir.
Ben ne zaman istersem yerim
Her zaman yenir
Ben yaz kış yerim