Ben ezanın ortasına kadar yiyorum ama bazıları da diyor ki ezan başlamadan veya başladığı gibi yemeği bitirin yani iftarda da o zaman ezan bitene kadar bekleyelim bunu doğrusu nedir
3 ay
Yanlış yapıyorsun orucun kabul olmuyor ezan vaktin bittiğini ilan eder ezan okunduğu an yemeği bitirmek gerekir çünkü artık vakit bitmiştir iftar ve sahur aynı şey değil iftarda oruç bozulur orucu bozmak için iftar yapılır akşam ezanı bitene kadar beklemeye gerek yok çünkü oruç vaktinin bittiği ilan edilmiş oluyor vakit bitmiş oluyor o yüzden beklenmez
Kardeşim iftarını açarken ezan okunduğu an açmıyor musun niye sahurda ezanın bitmesi beklensin ezan okunduğunda vakit girer alarm gibi düşün okuldaki zil sesi gibi offf cidden dalga geçiyorsunuz gibi düşünüyorum artık bu kadar zeka seviyesi düşük olamazsınız
Neden öyle dediniz ki şimdi bazen uyanamıyorum son dakikalarda bir şey yiyemiyorum ezan okunurken başlarında su içip sonra lavaboya gidiyorum bu durum zekamın düşük olduğu anlamına mı gelir
Ders saatinde sınıfta olmazsan ya hocadan ya da müdürden azar işitirsin di mi hocam tuvaletim kantine gittim demenin çok da etkisi olmaz bunu devamlı yaparsan sonucu da illa ki farklı olur yani diyorum ki kurallar bu sen niye kafana göre davranıyorsun ezan imsak ve akşam vakti okunduğu an giriyor vakit Allah kabul etsin ama bile bile de yeme artık ona göre ayarla kendini
Güzel açıklamışsın ama aklı olmayan anlamaz
Ezan bitenee kadar yemek yeme mantığı nedir allah aşkına. Kimi imam hızlı okuyor kimisi yavaş ezan okuyor. O zaman bi imamdan rica edelim 20 dk uzatsın ezanı keyfimize bakalım. Çok mantıksız
Bak güzel kardeşim, bu konu mutfakta tuz ayarı kadar hassas 😄
Genel olarak sahurda imsak vakti girdiği an (yani ezan başladığı an) yeme-içmeyi bırakmak gerekiyor. Çünkü o an oruç başlamış kabul ediliyor. “Ezan bitene kadar devam” diyenler oluyor ama çoğu kaynakta esas alınan an, vaktin girdiği an 👍
İftarda ise tam tersi; ezan okunur okunmaz açabilirsin, sonuna kadar beklemek gerekmiyor 🫶
Ben ne yapıyorum? Riski sevmem, ezan başlarken kaşığı bırakıyorum 😅 Oruç işi garantiye alınır, mide bir şekilde idare eder!
Cevap
6Cevap
Tamıdık bir imama söyleyelim öyleyse; ezanı uzatsın ve 10 dakikaya yaysın:) Rahat rahat yeriz.
Doğrusu ezan ile oruca başlamak ama 15-20 saniyeden sorun çıkmaz bence. Sonuçta saat ayarları da değişebilir. Not: Fetva değildir...
Biraz uzatsa iyi olur aslında😁
Söylerim:))
Aslında ezanla bir işiniz yok. Ayette açık ve net orucun başlama ve bitiş zamanı yazıyor. Ve sizce diye başlıyor ayet.
Sahurda geciktirmek iftarda acele etmek lâzım. Diyanet zaten çok erken sahur yapıp geç iftar yaptırıyor
Ezan başladığı an yeme içmeyi bırakmalı.
Ben yemiyorum ma gerekirse yerim.
Ezanla biter ezan bitene kadar değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?