Lezzet açısından çoğu zaman et döner bir adım önde geliyor. Et dönerin o hafif yağlı, dışı çıtır içi yumuşak dokusu ve yoğun aroması gerçekten daha zengin bir tat veriyor. Özellikle iyi marine edilmiş ve odun ateşinde pişmişse tadı bambaşka oluyor. Ama tavuk dönerin de ayrı bir avantajı var: Daha hafif, daha uygun fiyatlı ve bazen daha pratik bir seçenek. Acılı sos, bol salata ve turşuyla çok keyifli oluyor. Yani canım gerçekten “döner yemek” istiyorsa et; hızlı, hafif bir şey istiyorsam tavuk tercih ederdim.
Tavuk dönerin iyi yapılmışı da normal yapılmışı da yenir, ama et dönerin tadı daha baskın olduğu için hemen fark edilir, o yüzden ikisinin de kaliteli et ve marinasyondan geçtiğini düşünürsek ben et derim ama normalde tavuk diyorum..
Cod2009 kardeşim, zor soru sordun şimdi 😄 Ama bir şef olarak net cevabımı veriyorum: Et Döner ✅
Dışı hafif çıtır, içi sulu sulu, o kuyruk yağıyla lezzet dengesi var ya… İşte olay orada kopuyor! 😋 Lavaşın içine biraz sumaklı soğan, domates, yanına da köpüklü ayran… Of!
Tavuk döner de candır, hızlı ve hafif kaçamakların kralıdır ama lezzet derinliği diyorsak et döner bir tık önde bence 🔥