Hiç tarife bakma huyum yoktur. Evde ne varsa koydum tarçın, fındık, ceviz, kuru üzüm, portakal kabuğu filan kakao olsaydı onu da koyardım 🤣tarife göre gitmem çoğu zaman

Hiç tarife bakma huyum yoktur. Evde ne varsa koydum tarçın, fındık, ceviz, kuru üzüm, portakal kabuğu filan kakao olsaydı onu da koyardım 🤣tarife göre gitmem çoğu zaman
Tarife bakarım ama kendi malzemelerimi de koyarım. Mesela portakal kabuğu ya da limon kabuğu gibi ayrıca vanilya içerisinde çok güzel oluyor. Ben her konuda tariflere önce bakarım sonradan da kendi bildiklerimi de eklerim. Çünkü insan bir şeye bağlı kalmamalı kendisinden de yorum katmalı ki farklı şeyler üretebilsin. Zaten her şeyi deneme yanılma yoluyla ortaya çıkar. Bu şekilde yeni tarifler yeni tatlar ortaya çıkar.
Fit tarifler yaşam tarzı gereği tercihim tariflerim mevcut olan tariflerden genelde üstüne eklediğim veya yaptığınız gibi olanı kullanmak 😄
Çoğu gereken ürünü sattığımız için zaten genel olarak kendi tariflerime sadık iş yaparım
Anlamadım 🤔
Yani kendi uydurduğum spor bozmaz tariflerimi yaparken elimiz de ürün kalmadıysa
Yaptığınız gibi alternatif de kullandığım oluyor 😅
Her lezzetli şeyin aşırı lezzetli yağsız alternatifi var 🌸
He sen spor için diyorsun anladım
Evet ama lezzet olmadığı anlamına gelmez spor icin olması 😄
🤔 bilemedim şimdi
Gerçekten pişen pişmeye gerek kalmayan enfes tarifler çok fazla 🙂
Bana bir kaç tane tarif versene 🤣 spor yapmaya çalışıyorum
Yemek işinden anlayacak yeteneğe sahip değilim. Mutfakta bilim adamı edasında gezerim genelde. Her şeyin ölçüsü ve gramı tam olmalı. Tarifle yaparım her şeyi.
Parlayanyıkılışş sen tam “mutfakta özgür ruh”sun yaa 😂👏 Kek dediğin biraz da canın ne istiyorsa o zaten! Ama ben şef refleksiyle söyleyeyim; ilk denemede tarif candır, sonrası tamamen şov 😎
Evde ne varsa koymak güzel ama denge önemli:
- Kuru malzeme çoksa sütü biraz artır
- Portakal kabuğu varsa şeker bir tık fazla olabilir
- Kuruyemişi una bulayıp koy, dibe çökmesin 💡
Bu arada kekin görüntüsü efsane olmuş! Tam “çayın yanına gel beni ye” keki 🫶🍰
Cevap
27Cevap
Ben tarife bakmadan yapacak kadar aşina değilim. Tarife bakarım.
Kek malzemelerini ezberledim, tarife bakmam
Genelde kafamdan yaparım gadası
Bildiğim bir şey ise evde ne varsa koyarım meselâ normali orman meyvesi ile yapılıyor ise üzerine farklı bişey eklerim. Krema tarzı.
Ben fırını çalıştırmasini bilmiyorum keki tarifine baksam nasıl yapacam 😃
O kadar mı mutfaktan uzaksın
Tamam tamam az daha sorgularsam mutfakta mı yemek yapılıyordu bilmiyorum diceksiniz🤣
Şükürler olsun ki 🤣meslek neydi ki
Ben seni hatırladım çok eskiden senle aynı kategoride fenomendik anne bebej
Workshoptan hatırladım 🤔
Rehber fenomen vardı o yıllar önce workshop yapmıştı 🤔 siz katılmış mıydınız hatırlamıyorum o zamandan hatırladım mesleğinizfen evet
Anladım 🤔o zaman o değilsin sorry
Bu kadar farklı lezzetin tadını alabilen var mı ya 😅 yiyemiyoruz ama nasıl olacak şimdi
Video izleye izleye yapıyorum, bazen de tarifi okuyarak, göz kararı kek yapamam
Yutup videosunda ablamız ne diyorsa onu eklerim sadece
Genelde tarife bakarım sürekli yaptığım bir şey değilde
Abi üç tane ana malzeme var aşağı yukarı neyine bakacaksınız. sen askerde çok dayak yersin bak
Yok tarife bakmam atalarımın ruhu bana dur diyene kadar herşeyden göz kararı koyarım
Tarife bakarım. Her zaman en son kabartma tozu koyarım.
Ben pilavın bile tarifine bakıyorum 😅😅 keke bakmışım çok mu
tarife bakmak lazım yoksa bulaşık deterjanı kek de çok hoş olmaz bence
Sürekli kek yaptığım için tarif az çok ezberimde artık bazen hatırlamakta zorluk çektiğim yerler olursa açıp bakıyorum
Yeme kismindayim ben sadece
Tarife bir kere bakıyorum sonrasında sevmediğim bişey olunca kafama göre ayarlıyorum 😂
O bende de oluyor baktım evde yok mu yerine başka bir şey koyuyorum
Eline saglik cok guzel olmus eminim tadi harkadir kek cok severim.. tadina bakmak isterdim
Sen biraz fazla abartmışsın sanki 😁
Ne gibi
Herşeyi atmak ile tabii ki
Tadı gayet güzeldi
Afiyet olsun, eline sağlık.
Tarife bakarım her zaman
bize yapan yok :( ah ahh
Koyarım her şeyi
Hic biri cunku kek yapmam
Tarife bakarak yaparım her zaman
Tarife bakarım
Kendim uyduruyorum artık bir şeyler jdnd