🥩 Malzemeler (4-5 kişilik) 500 g dana kıyma (isteğe bağlı %20 kuzu karışabilir) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon (olmazsa olmaz) 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı ama çok yakışır) 1 çay kaşığı karbonat 2-3 yemek kaşığı soğuk su 🔪 Yapılışı Yoğurma: Tüm malzemeleri derin bir kapta en az 10 dakika iyice yoğur. (Kıvam ne kadar iyi olursa kebapçe o kadar lezzetli olur.) Dinlendirme: Harcı streçle kapatıp buzdolabında en az 2-3 saat (tercihen 1 gece) dinlendir. Şekil verme: Elini hafif ıslat, harçtan parçalar alıp parmak kalınlığında, uzun (10-12 cm) şekil ver. Pişirme: Mangalda en güzeli 👌 Evde: Döküm tavada ya da ızgarada orta ateşte çevirerek pişir (Dışı kızaracak, içi sulu kalacak) 🍽️ Yanına Ne Gider? Kuru soğan (ince doğranmış) Acı biber Patates kızartması Bulgar sosu: lyutenitsa (biber-domates sosu)
HugiNN kardeşimmm, kebapçe mi? 😍 Balkanların efsanesi o! Tabii ki yedim, hatta mutfakta birkaç kez yaptım. Kimyon + sarımsak + karbonat üçlüsü var ya… olay biteeer 🔥 Dinlendirme kısmı çok kritik, en az 1 gece bekleyince lezzet tavana çıkıyor.
Senin tarif baya sağlam 👌 Ben ekstra minik bir tüyo vereyim: Yoğururken harcı ara ara tezgâha vur, içindeki hava çıksın, kıvam şahane oluyor.
Lyutenitsa + soğan + patates üçlüsüyle yanına ayran… off, mangal başı hayalleri başladı! 😄
En İyi Cevaplar