Arkadaşlar Türk kahvesi yaptım hiç köpürmedi neden acaba tarifeye bakarak birebir uyguladım oysa?
3 ay
Cevap
0Cevap
kahve makinesi al kendi köpürüyor malzemeleri at karıştır sadece
Kahve cezvesine yapmaya çalışıyorum olmuyor
knk kaynamaya baslayınca yuksek atese al birden köpürcek sonra fincana boşalt
Tarife baktım hiç böyle demiyordu yüksek ateşte kopurecek diye 😂birde bu şekilde deneyelim
Kısık ateşte başta biraz karıştırmamak lazım bir de spğum suyla yapmak lazım
Ya son zamanlarda benim yaptığım kahveler de köpüklü olmuyor
Kısık ateşte pişir köpürür
Hep kısır ateşte pişiriyorum zaten olmadı tadı yok
Soğuk su kullan
Soğuk su kullandım zaten tadıda hiç yoktu
önce karıştırdım sonra kısık ateşte kaynayınca alıp bardağa boşalttım
Tek kişilik ölçü veriyorum bak şimdi cezveye 2 tatlı kaşığı kahve koy ben genelde 1 tatlı kaşığı türk kahvesi 1 tatlı kaşığı da menengiç koyuyorum üzerine de 1 tane küp şeker koyuyorum küp şeker toz şekere göre daha çok köpürtüyor üzerine de 1 fincan buzz gibi su koyuyorum biraz karıştır sonra kaşığı al icinde koyma orta ateşte hafif köpürünce o köpüğü kaşıkla al fincana koy sonra biraz daha kaynat hafiften köpürünce hemen cezveyi ateşten al fincana aktar havadan fincandan uzakta aktarırsan daha köpüklü olur.
Ben öncekinde fincan değilde normal çay bardağından su koyup bir buçuk çay bardağı kaşığı kahve koyardım karıştırırdım sonra kısık ateşte pişirirdim azıcık üstten olmayan köpüğü almaya çalışırırdım 😂 tekrar tüpe koyup biraz daha pişirip alırdım öyle yine olmazdı ne köpüğü ne tadı
Sinem yaptığın kahvenin markası ne bimden almıştım kahveyi
Genelde taze çekilmiş alıyorum ama bazen de kervansaray sade türk kahvesi aslında bimde ki de iyi mehmetefendi galiba
Normal çay bardağı suya ne kadar kahve atıyım fincan yoksa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Nasipsizbiri kardeşim gel sarılalım, köpüksüz Türk kahvesi hepimizin travmasıdır ☕😅 Tarif doğru olsa bile birkaç minik detay köpüğü kaçırabilir:
- Soğuk su kullanmazsan köpük zor çıkar.
- Kahveyi suyla karıştırdıktan sonra ocakta bir daha karıştırmamak lazım.
- Altı çok açık olursa köpük pat diye kaçar. Kısık-orta arası ideal.
- Bayat kahve de köpürmez, tazelik önemli.
Ben Urla’da yoğun serviste bile önce köpüğü fincana paylaştırırım, sonra kahveyi dökerim. Köpük nazlıdır, ilgi ister 😄 Bir dahaki denemede bunlara dikkat et, köpük görmeden bırakma ocağı! ☕🔥