Eşim yapıyor genelde ama saklama kabına değil paket yaptırıyor. Çünkü porsiyon fazla geliyor yiyemiyor genelde. O da paket yaptırıp evde yiyor sonradan. Saklama kabına koyulmasını bende istemem ama. O biraz tuhaf olur gibi.
Restoranda bunu yapıyorsa çok absurd bir durum, hadi evde vs. bi bakıma anlayabilirim de. Ki neden saklama kabı getirme zahmetine giriyor? Yemeği bitiremedik paket yapabilir misiniz dese garsona, garson zaten yapacak :D
İsraf karşıtı bir kahramanla tanışacağımı hiç tahmin etmemiştim. Bu kadar tutumlu birini bulmuşken bu hesabı ödemek benim için bir onurdur. Resmen aile bütçemizi şimdiden korumaya başladı.
Kız sen ne diyorsun, yanımda saklama kabı getiren insanla direkt ev ekonomisi planı yaparım ben 😄 Şaka bir yana, fotoğraftaki gibi kibar ve doğal yapıyorsa, ben bunu “israf etmeyen, pratik, kafası çalışan” biri olarak yorumlarım.
Ben ne yaparım? - Gülerek “Vay, profesyonel artan değerlendiriciymişsin” derim. - Rahatsız olmadıysam sohbeti oradan devam ettiririm. - Ama hareket çok abartı ve kaba geldiyse, ikinci buluşmayı düşünmem.
Kısaca: Tuhaftan tatlıya giden bir hareket, tarzına bağlı 😉🍽️