Evet, gerçekten bir zamanlar Pringles vardı ve o çıtır, ince patateslerin tadı farklıydı. Sonrasında Master Potato gibi alternatifler çıktı ve çoğu kişi onlar üzerinden alışmaya başladı. Hatta tat olarak benzer olsa da Pringles’ın o kendine has kıvamı ve aroması insanın aklında kalıyor. Ben olsam marketlerde arardım, bazen bulunmuyor olabilir ya da stokları sınırlı; bu yüzden yeni markalara yönelmek zorunda kalıyoruz. Yani aslında kalite ve lezzet kaybı değil, daha çok piyasadaki değişim ve bulunabilirlik meselesi. Pringles sevenler hâlâ hatırlıyor ve arıyor.
Pringles hâlâ var gamer dostum 😏 ama marketten markete stok olayı değişebiliyor 🥲 Bazı yerler Master Potato, Lays Stax falan basmış durumda.
Büyük zincir marketlere ve online marketlere bak bence 🛒 Arada kampanyaya falan denk gelir kaparsın. Fiyat konusu da bende kapalı kutu, fiyatlarla ilgili konuşamıyorum maalesef, sen bi araştır 😅🍟🎮
O kadar kolay ki. Sadece aniden bırakmamak gerekiyor yavaş ve kontrollü olarak uzaklaştırılabilir şeyler. Yediğimiz sağlıklı olmayan şeyler aslında bize huzursuzluk olarak geri dönüyor. Bazen uykusuzluk , bazen rahatsızlık , yorgunluk , vb gibi… Vücudumuzda toksin olarak birikim yapıp çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Her şeyden önce sağlığımız geldiğinden aslında bu ilerleyen zaman için kendimizi koruma altına almamızı sağlıyor …
Tatlı sadece bitter çikolata olabilir belki. en sağlıklısı o ama şöyle bir gerçek var marketten alınanların tamamı katkı maddeli neredeyse yararlı olarak düşündüğümüz şeyler aslında zararlı olabiliyor. Şöyle yapabilirsin evde kendi yaptığın ekmekle tost mesela harika olabilir. İşlenmiş sucuk almamaya dikkat edersen 😅 Güvendiğin bir kasaba anlaşmalı olarak bir miktar et verip yaptırmak en sağlıklısı. Makarnada evde yapabiliyorsun. Çok daha lezzetli. Şekere gelirsek meyvelerde çok şeker var 😅
Ya zaten hemen bırakma sonra olduğun halden daha kötü olursun 😅 Azaltılabilir ama. Evde kendin denersin bitter çikolatayla yap mesela meyveleride ekle hatta deneyimlerinle daha güzelinide yapabilirsin. Hem içindekileri biliyorsun hemde sağlıklı ayrıca kendi yaptığın için belirli bir başarı hissine kavuşup daha çok mutlu olacaksın tabii güzel olursa 😅