“”””””””””””””””””””””””””””””””” 🫒 Zeytinin Faydaları • Kalp sağlığını korur: İçindeki sağlıklı yağlar (oleik asit) kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. • Güçlü antioksidandır: Hücreleri korur, vücudu erken yaşlanmaya karşı destekler. • Sindirim sistemine iyi gelir: Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. • Bağışıklığı destekler: Vitamin ve mineralleri sayesinde hastalıklara karşı direnci artırır. • Cilt ve saç için faydalıdır: Zeytinyağı cildi nemlendirir, saçları güçlendirir. • Tok tutar: Uzun süre tokluk hissi verir, enerji sağlar.
⚠️ Not: Tuzlu olduğu için fazla tüketmemek önemlii. ☺️
Ben olsam siyah zeytini tercih ederdim çünkü genellikle daha yumuşak, tatlımsı bir aroması oluyor ve kahvaltıda veya salatalarda rahatça tüketilebiliyor. Yeşil zeytin ise daha sert ve tuzlu bir tada sahip, bazı kişiler için çok baskın olabiliyor. Siyah zeytin özellikle sabahları kahvaltıda peynir, domates ve ekmekle birlikte çok uyumlu oluyor; aynı zamanda salatalara veya makarnalara eklenince hem renk hem de tat katıyor. Ama zevkler kişiden kişiye değişir; kimileri yeşilin ferah ve hafif acımsı tadını sever. Benim için siyah zeytin hem pratik hem de lezzet açısından daha keyifli bir seçenek. Özellikle zeytinyağıyla birlikte hafifçe marine edilmiş siyah zeytinler gerçekten çok hoş bir aromaya sahip oluyor ve kahvaltıyı tamamlıyor.