Siyah zeytinciyim. Zenci gibi olacak benim zeytinim. Yediğin zaman bol alacak. Yeşil zeytin bana kuru kuru geliyor. Tat vermiyor.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ ✓™
Siyah zeytinciyim. Zenci gibi olacak benim zeytinim. Yediğin zaman bol alacak. Yeşil zeytin bana kuru kuru geliyor. Tat vermiyor.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ ✓™
Genelde siyah zeytin daha çok hoşuma gider, özellikle daha olgun ve lezzetli olduklarında. Ama yeşil zeytin de taze ve hafif acı tadıyla güzel.
Siyah zeytini cok severim. Hem lezzet olarak hem de sağlık açısından harika bir besin. Özellikle kahvaltılarda o yoğun, hafif tuzlu tadı çok keyifli oluyor. İçerdiği sağlıklı yağlar, antioksidanlar ve vitaminler de cabası. Bir de doğal fermente olan, katkısız siyah zeytinler varsa, tadı gerçekten bambaşka oluyor.
Teşekkürler ⭐
Ricalar 🌹😊
Ben genelde zeytin seven biriyim siyah zeytini kurutulmuş yeşil zeytini ise salamura şeklinde severim. Salamura yeşil zeytini yemeden önce mutlaka suda bekletirim fazla tuzu gitsin diye kırma zeytinde en sevdiklerimden diyebilirim ❤️
Rica ederim 🌹😊
Siyah kuru sele marmarabirlik
Yeşil Zeytinin tam yeşili vede iri tanelisi maalesef onu bulmak çok zor.
Sarı ekşi zeytinleri yeşil diye satıyorlar.
Kahvaltıya siyah iyi gidiyor ama diger ögün yemeklerine, meze ya da aperitif olarak yeşil zeytin dogru olan
Kuru sele yapmak çok basit. Pet şişeye koy. 1.5 yemek kaşığı iri tuz at. Yarım çay bardağı ayçiçek. Kapat kapağı çevir koy. Onu her gün çevir suyu birikir. 15 güne aç suyu dok tuz ve yağ yenile. 15 gün daha bekle. Sonra aç bak tadı olmaya başlamış ise aç. Tüket
Yeşil zeytin zor. Sofralık değil ama o hazır içi dolgulu olanlar kalamata. Onları zor bulursun ihraç ürünü.
Değmez ona. Kalamata bizde var ama ağaç olarak az. Sınırlı bölge uygun iklim olarak. Bir sürü cins var zeytinde. Marmara bölgesinden yerel yağ almayın yenmez.
Oralarda olur çünkü yağ için yeşil zeytin uygun. Marmara siyah zeytin kalibre dışında ezik vs olanlar sıkım için gider. Görürsen fark eder mesela. Mudanya vs küçük tezgahta rengi bozuk, filtre edilmediği için karmaşık görünen bir şey çıkar
Ahh dostum, siyah zeytin dediğin gibi tam tadını veren, “Ben buradayım!” diye bağıran cinsten olmalı! Yeşil zeytin biraz naif, hafif ama hakikaten kuru kuruysa iyi değiller demektir, haklısın 😅. Ben de siyah zeytini hafif yumuşamış, dolgun haliyle severim; yanında güzel bir domates, belki biraz da peynir, tamamdır! Yeşil zeytine özellikle dolmalık olanlar varsa var, onlara saygımız büyük ama genel olarak siyah benim favorim. Senin zeytinlerin “bol alacak” dedin, sanırım komşularla paylaşmayı unutma, yoksa zeytin kavgası çıkar evde! 😂✌️🥳
Cevap
25Cevap
Siyah zeytin seviyorum, yeşil zeytini bir türlü sevemedim ve yemiyorum.
Aynen bende sayın uberim. Tatsız bir şey gekiyir
Siyah zeytin severim ama alerjim var yedikçe hapşırıyorum o yüzden sevmeyerek arada yeşil zeytin diyorum
Zeytin yiyince hapşırmak mı 🤣
Hee vallah
Çok güldüm bir an da. İlginç ama
😂😂😂
Zeytin severim.. İkisininde tercih ederim.. Ama yeşil zeytin bende bir tık ilerde.. Muttlaka sofrada olmalı :))
Siyahcıyım bende ,😂
Hayatımda Allah affetsin hiçbir zaman siyah zeytinin tadı damak zevkime uymadı bazen mecbur kaldigimda pizzanin icinde filan yiyorum ama yeşil zeytinin gönlümdeki yeri başka
hiç biri zorda kalırsam yeşili daha sağlıklı :)
Öyleymiş ama siyah güzel.
Siyah zeytini daha çok seviyorum. Ama bazı zamanlarda kırma yeşil zeytinide tercih ediyorum.
Afiyet olsun. Bende siyah severim
İkisinide Severım ama yeşili daha çok Severım. Özellıkle ızgara zeytıne bayılırım
Güzel.
Zeytin hiç sevmiyorum. Bu yüzden hiçbiri diyorum 😅
Zeytin sevilmez mi ya 🤣
Liseyi bursada okumuştum. O sıralar babamın öğrencileri sürekli zeytin getiriyordu. İyisinden getiriyorlardı ama evde sürekli bir sürü zeytin oluyordu jfjfj Sinirim bozuluyordu , tiksindim😂
Siyah zeytin biraz pul biber kekik ve limon tamam daha bir sey istemem yanina
Kahvaltıyı yaşamışsın valla 😂
Acılı tür siyah zeytinler oluyor onları hiç bir şekilde yiyemiyorum. Sarılı olan da çok tuzlu, siyahlı zeytinden hafif tuz, hafif acı olan var onu seviyorum adını bilmesem de.🖤
Dolgulu yeşil zeytin severim ama siyah zeytin mi yeşil zeytin mi dersen siyah zeytin derim. Dolguluyu araya karıştırırsan arada kalırım.
Hiç yok ise en az 25 yılı vardır kendi sofralık zeytinlerimizi "ham olarak alıp" ev de kendimiz üretip tüketiyoruz :D
Boya riski var. Gemlik bölgesi zeytini yılda 14 kez ilaçlanır çekirdeğe kadar geçer. Diyet zeytinler yeşil iken gelir oksijen banyosu ile kararır
Gün içinde kaseye siyah zeytin döküp ortalıkta dolana dolana onu bitirir bi daha yemek için mutfağa giderim. Güzel zeytini affetmem 🤣
Salatası yapılacaksa yeşil zeytinin üzerine tanımam. Sana hep kötüsü denk gelmiş demek iyi bir yeşil zeytin yesen siyahın yüzüne bakmazsın artık 😄
Bi oturmaya en az 30 siyah zeytin yiyorum sen düşün 😂
Siyah zeytini daha çok seviyorum. Ama memleketimin kırma yeşil zeytinide çok güzel olur.
Siyah zeytin bazen aynı leblebi gibi yiyorum
Zeytinde biraz takıntılıyım, sert olmalı. Siyah diyorum 😂😂
Siyah zeytinciyim ama çekirdeği olmayan biberli zeytin de severim
Yeşil zeytin 👍🏻siyah zeytin de bana acı geliyor😅
Siyah tabi bizim mardinde yeşil el yapımı olanları daha güzel.
Yeşillll bı oturuşta koca kavonozu yediğim oldu
Yok artık :D
Zeytin olsunda, zeytine bayiliyorum
Bende ama siyahcıyım
Yeşil zeytin daha iyi ama siyah da severim
Siyah en güzeli 🤣
Direkt zeytin sevmem 😅
Zeytin sevilmez mi ya
Yakıştıramıyorum hiçbir şeyle ve dokusu hoşuma gitmiyor işte
Siyah yeşil ızgara biberli hepsini severim
Güzelmiş.
İkisini de severim ama tercihim yeşil zeytin 🙃🙃
Ne güzel ✌️👏😊
İkisini de severim ama öncelik yeşi zeytin
Siyah zeytin çok severim
Yeşil tabikisi
Zeytinin her türlüsünü severim
Bazı yeşil zeytinler biraz daha lezzetli
Kesinlikle yeşil zeytin.
Zeytin pek yemem..
Yeşil zeytin daha lezzetli geliyor bana ekşi ekşi
Biber dolgulu yeşil zeytin..
Siyah zeytin bazen domat zeytin yerim
Ben yesil zeytin daha cok severim biberli olanı.
yeşil daha çok severim
İkisine de severim seçmem.
İkisini de severim
Biberliyse yeşil yoksa siyah
Yeşil daha çok seviyorum
Siyah severim her zeytini de yemem
Ayrım yapamıyorum
Siyah gemlik zeytini
yeşil daha guzel bence
Çocukken yeşil severdim de şimdi siyah
İkisinide severim ama yeşilin yeri ayrı. d
Sen zaten ağzının tadını ne bilirsin 😄😄
Siyah zeytin severim..
Yesil zeytinciyim ben
İkisini de ağzıma sürmem... Hiç biriciyim
Siyah sele seviyorum en çok
Yeşil
Siyah
Yeşil
Siyah
Yeşşşilllll
Siyyahhh
Siyyahhhhhhh
Güzeldi 😂✌️👏
Siyah zeytin.
Siyah zeytin gibisi yok.
Pembe zeytinn 💕
O ne bee duyanda bizi pembe üretiyor zannedecek.
Ben Pembe zeytinn istiyorum 😋
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?