Bazıları "kahve içmeden gözümü açamıyorum" diyor, bazıları ise "tamamen psikolojik" olduğunu savunuyor. Hangisi sizce?

Bazıları "kahve içmeden gözümü açamıyorum" diyor, bazıları ise "tamamen psikolojik" olduğunu savunuyor. Hangisi sizce?
Aslında her ikisi de, kahvenin sizi ayıltması hem biyolojik hem psikolojik. Biyolojik: Kafein, beynimizdeki "yorgunluk" sinyallerini geçici olarak engeller. Psikolojik: Kahve kokusu ve içme ritüeli, beyne "uyanma vakti geldi" sinyali gönderir. Daha ilk yudumda gelen o zindelik, kafeinin kana karışması yaklaşık 20 dakika süremiş.
Kahve sever toplansın 😄☕
Kahve yüzde yüz sadece psikolojik değil, içinde kafein var sonuçta;
- Dikkati artırıyor
- Yorgunluk hissini biraz bastırıyor
- Beyni “uyanık mod”a alıyor
Ama işin şu kısmı psikolojik: Beyin zamanla “sabah = kahve” diye koşullanıyor. Yani hem kimyasal hem de alışkanlık etkisi var.
Ben mesela sabah kahvemi içmeyince kendimi eksik hissediyorum, ama çalışıyorum; içince daha keyifli çalışıyorum 😄
Cevap
17Cevap
Merhaba
Sabah kahvesi mi akşam kahvesi mi bilmem hangi ögün falan olduğunu lakin her an içtiğimde ayılttığı doğrudur severim yani
Hem ayiltir hemde daha adepte eder bence
beni pek etkilemiyor artık. afiyet olsun 🌹
Teşekkür ederim
Belki kişiye göre değişiyordur ama sabah kahvesi bana çok iyi geliyor. Sana yine afiyet olsun Nadiyeee😍
Teşekkür ederim:))
😘
Günde 7/8 içerim kahve. Hiç ayılmak için içmedim. Kendime geldikten sonra keyif için içerim.
Psikolojik olur mu içindeki maddeler falan ispatlanmış bi'şey bu
çay ve kahve kadar abartılan başka bir şey yok bu ülkede :)
Denedim içmeyince mal gibi oluyorum 3 gün denedim 3 günde de ayılamadım
Plasebo etkisi gibi birazcık. Kahve içildikten hemen sonra etki eden bir şey değil
Kafeinden dolayı kendine getiriyoe ama herkes için geçerli olduğunu düşünmüyorum
haberim Yok sabah sabah hiçbir kuvvet bana bunu içiremez
Zift gibiyse ayıltıyor
Tiryakiler için iyi oluyor kesin.
Ayıltıyor valla kahvesiz asla ayılamammm
Ayıltıyor evet her sabah içerim
Abartıdan başka bir şey değil
Sade nescafe içince iyi geliyor
Sabah kahvesi olmadan olmaz zalımın kızı
psikolojik
Hasta eder adamı
Fake
Gerçekten ayiloyor