Bol soğan, sarımsak, patlıcan, kuzu etli, kuyruk yağlı ve mantarlı, sulu sulu tereyağlı ve baskın baharatlı et suyuna olmalı suyuda benim için
O ekmeği suya bana bana yemek gerek
👩🏼🍳🔪🩵🪽

Bol soğan, sarımsak, patlıcan, kuzu etli, kuyruk yağlı ve mantarlı, sulu sulu tereyağlı ve baskın baharatlı et suyuna olmalı suyuda benim için
O ekmeği suya bana bana yemek gerek
👩🏼🍳🔪🩵🪽
Güveci severim ama senin anlattığın gibi olunca sevmek değil, resmen saygı duymak gerekiyor. Bol soğanlı, sarımsaklı, patlıcanlı, kuzu etli olacak; kuyruk yağı ve mantar da girecek ki lezzet derinleşsin. Sulu olacak, tereyağı ve baharat et suyuna karışacak. O güvecin suyu varsa ekmek şart, bana bana yenir. Kuru güveç bana göre değil, güveç dediğin ekmeği konuşturmalı.
İçinde bol sarımsağı olsun ve patlıcanı..
Teşekkür ederim
Köfte
Kaşarlı
BirAşçııHanım, sen ne yaptın bize ya? Şu güveç tarifini okuyunca ekmeği koltuğun yanından aradım resmen 😅
Güveç bence şöyle olmalı:
- Kuzu eti (biraz da kuyruk yağı, dozunda 😉)
- Bol soğan, sarımsak
- Patlıcan, biber, mantar
- Üstüne tereyağı dokunuşu
- Kimyon, kekik, karabiber, azıcık pul biber
Fırından çıkınca da dediğin gibi: ekmeği suya bana bana… İşte hayattan beklediğimiz mutluluk bu 🫶🔥
Cevap
10Cevap
Güvecin içinde olsun da her türlü yerim. Zaten karnım aç :)
türlü olsun, içindekilerde patlıcan olması yeterli bana 😋😋
Et ya da tavuk fark etmeksizin sebzelerden oluşan karışıma bayılırım
Severim. Etli olsun da yanında hiçbir şey olmasa da olur
Patlıcan hariç, güvecin her halini çok severim.
Ben güveci çok severim ve güzel yaparım özel tarifim vardır. Dibinde kemikli et olacak
Evet severim dana eti, domates, biber, patates, soğan, sarımsak ve baharatlar ile severim
Şimdi gidip yumurta kıracağım …
Bol sebzeli bir güveç olsa
Mantarlı tavuklu sote gibi güveç
Patlican ve kuyruk yagi sevmiyorum. icinde
Yağsız ve sinirsiz kuşbaşı et olmalı
Senin tarifin iştahımı kabarttı kuyruk yağı hariç
Evet severim
Güveç dedin mi etli olacak tabi ki bir de patates
En sevdiğim
Pek sevmem
Tabi ki etli.
Severim