Kizlarim tane tane pilav yapmam lazim bol sehriyeli ve 1 bardak pirinclik yapicam
Ne kadar su ve kac kasik yag katmam gerekiyo?
Ne kadar su ve kac kasik yag katmam gerekiyo?
Şehriyeli Pirinç Pilavı (1 Bardak Pirinç)
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ (istersen yarı yarıya tereyağı ekleyebilirsin)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Pirinci ılık tuzlu suda 15–20 dakika beklet, sonra nişastası gidene kadar iyice yıka ve süz.
Tencereye yağı koy, orta ateşte ısıt. Arpa şehriyeleri ekle ve sürekli karıştırarak altın rengi olana kadar kavur.
Süzülmüş pirinci ekle, 2–3 dakika pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam et.
Tuzunu ekle, üzerine sıcak suyu dök ve karıştır.
Kaynamaya başlayınca altını kıs, kapağını kapat ve suyunu çekene kadar pişir (yaklaşık 10–12 dakika).
Ocaktan aldıktan sonra üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu koy, kapağını kapat ve 10 dakika dinlendir.
Hafifçe karıştırarak servis et.
✨ İpucu: Pilavın tane tane olması için dinlendirme aşamasını atlama.
Afiyet olsun! 🍽️
Pirincine göre de değişiyor bu oran ama genellikle 1e 1.2 idealdir ama sen tek şehriye de ekleyecegin için 1e 1.5 yapsan olur yani herkesin dedigine bakma burada önemli olan pirinci 15-20 dakika ılık suda beklet sonra iyice durula önce tel sehriyeleri hafif kahverengi olana kadar güzelce kavur sonra pirincini ekle pirinç taneleri tek tek ayrılıyor gibi olucak ona dikkat et suyunu ekle ocağın aldığını en kisiktsn bir tık yükselt sonra bırak demlene demleme pissin sonra yan tarafa al 15-20 dakika beklet yeter elinde varsa tavuk suyu et suyu yarı oranında normal suyla karıştır daha lezzetli ve tane tane oluyor 😅
1 kaşığı tam doldurmadan terim yağ, ya da tere yağ (önerim), 1 bardak pirince 1 bardak su, suyu çekince kıs altını. Çok hafif nemli kalsın. Kapat altını. Karıştır. 10 15 dk demlensin
1 bardak pirinç için genelde 1,5 bardak su yeterli, tane tane olsun istiyorsan suyunu biraz kontrollü ekle. Bol şehriyeli olacaksa 1–2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı kavurabilirsin, şehriyeyi de önce biraz kavurmak pilava ayrı bir tat verirrr günaydınlar 🥰
Tesekkurederim askimm 🫶🏻🫶🏻💗
Ne demek bu saatte neden pilav yapacaksın😅❤️
Oglen gibi yapicamda heyecanlandim bjraz
Ilk seferim olucak bisiler ogrenimdedim
30 yaşında değil misinn
Hayirrr 18 yasindayim hesabi actigimda 17ydim kendiyasimi girmedim
Anladım ben de 23
Melisa hoş geldin şefim 😎 Pilav işi kutsaldır, kızlara mahcup olmayalım şimdi.
1 bardak pirinç + bol şehriyeli pilav için:
- Pirinci güzelce yıka, 15-20 dk ılık suda beklet, süz.
- 1 bardak pirince:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 bardak sıcak su (şehriye bol olacağı için 1,5 ideal)
Önce şehriyeyi yağda kavur, sonra pirinci ekle, 3-4 dk kavur. Suyu ve tuzu ekle, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir, sonra 10 dk demlendir 😉
Cevap
7Cevap
Önce bir bardak ekle duruma göre az daha ilave edersin, pirinçten pirince değişir
Sen toplam iki bardak - birde bardağın dibinde çok az su ekle , sehriyede var ya anca çeker.
Birde fazla karıştırma , bı kere karıştır bırak suyu döktükten sonra
Tammamm tesekkurederimm🫶🏻
Bunun ölçüsü değişmez 1 e 1.5 tur
Ay bana 1 bardak pirince 2 bardak su demislerdi oylr cok lapa plur o zmaan
evet o lapa olur
Baldoysa pirinç 1,5 bardağı biraz geçsin
Lapa olmaz dimi
Çok hafif geçsin yeterli baldoysa dediğim gibi
Çeşitine göre değişir normal oran 1 e 1.5 tur erken çekerse biraz daha eklersin
1,5 su bardağı su koy
Bir bardak Prince bir bardak su
Ya kuru kalmazmi ici