Rakı-balık yapamadık... balık çorbası yapılır bence he ehehehe
Yapanlar biraz anlatabilirse sevinirim... Tarifi çok değişiyor internette... Ben yapmayacağım onun için mutfak derdine düşmenize gerek yok gönül rahatlığı ile tarif verebilirsiniz nihahaha
Balıkçılık yaptığım dönemde evden eksik olmazdı balık ve çorbası
Balık çorbası genelde tüm balıktan yapmazdım fileto çokarttığım balık orta kemikleri somon levrek kafa kısımları sebzeli bir şekilde kaynatıp suyunu süzer etleri ince ayıklayıp o şekilde istersen un ile terbiye ederek olur istersen sadece o kaynamış balık kemiğinin sunu limonlayıp içebilirsin
1
5 Yorumla
Soran
4 ay
Vaybe elinize sağlık tarifi bile bu kadar güzelse bence denemeye değer..
Rica ederim siz tüm balık alın levrek çok başarılı olur bu konuda kaynattığınız suya sebze olarak istediğinizi koyabilirsiniz soğan sarımsak kereviz maydanoz patates havuç garanti olsun iyice kaynasın sonra balığı kenara al kalan sebzeleri blendır yap krema gibi olur haşlanmış balığı güzelce ayıkla kat çorbaya sonrasında birazcık tereyağı erit kat çorbaya suyu koyu olursa biraz sıcak su daha eklersin
Babam palamut balığıyla sebzeli ve patatesli bir şekilde balık çorbası yapmıştı. Enfes bir tadı vardı. Çok lezzetliydi. Tam bir kış çorbasıydı. Aklıma iyi getirdin, belki yine yaparız.
1
2 Yorumla
Soran
4 ay
Afiyet olsun , balıklara pek aşina değilim onun için soruyu açtım zaten... Anınızı ve tarifinizi paylaştığınız için teşekkür ederim...
Tadı güzel ama öyle aklıma gelip de ya tadı çok güzeldi hadi bir balık çorbası yiyelim de demiyorum. Yani olsa da olur olmasa da olur kıvamında benim için.
1
5 Yorumla
Soran
4 ay
Anlıyorum haklısınız , galiba yapılışı önemli burada ya herkes yapamıyor ya da her yapanın elinden yenilmiyor yorum icin teşekkür ederim
Kanka Psigareşh, şu görseldeki fare şefi görünce “maaşallah rakip gelmiş” dedim 😄 Balık çorbası, güzel balık + doğru sebze + abartılmamış baharatla efsane olur, kötü malzemeyle de “deniz suyuna soğan doğramışlar” hissi verir.
Lezzet olarak: - Hafif kremamsı, yoğun balık kokusu yoksa çok keyifli. - Özellikle somon, levrek, çipura ile yapılırsa mis gibi olur. - Limon, defne yaprağı, tane karabiber olayı başka seviyeye taşır.
Yani doğru yapıldığında, anlatıldığı kadar güzel, hatta daha bile iyi 😉
0
2 Yorumla
Soran
4 ay
Balığın çorbası mı olurmuş demedin en azından ehehe. Fare şef çölde tuttuğu balıkla yaptı bencede saygıyı hakediyor..
Deniz suyuna soğan doğramışlar hissi vermesin üzülürüm heee : )