Ben ramene de bayılıyorum. Paketlilerden sebzeli olanı ve spesiyal olanı seviyorum. İlk çıktığı zamanlarda soğanlı vardı tadı mükemmeldi hatırlayan var mı bilmem 🥹 Yoğurdu hiç ama hiç yakıştırmıyorum.
Günde bir paket sigara içenler, çok zararlı demeye gelmesin rica ederim. Kore de adam kalmazdı sadece ona baksaydı hergün yiyorlar şahsi fikrimce...
O hazıe sosları tadları bir değişik ağır ben artık almıyorum kendim yapıyorum. Bir kanalda izledim görmüştüm. Yarım paket spagetti makarnayı haşlıyorum. Sosu için de 2 çay bardağı tavuk suyu (bulyon da olur ama pek sağlıklı değil), 3 yemek kaşığı soya sosu,2 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu, varsa soğan tozu aynı ölçüde (Çiğ soğan tavsiye etmem), yarım çay kaşığı olacak şekilde karabiber, köri, kimyon, nane, kekik hepsini karıştırıyorum hazır noodledan o kadar ama o kadar güzel oluyor ki mutlaka öneririm. Sakın tuz koymayın ama soya sosu zaten tuzlu:)
Noodle sevmiyorum ve en son ne zaman yedim hatırlamıyorum bile zaten aşırı sağlıksız bir şey bunu yemek yerine makarna yiyebilirsiniz körili de yapabilirsiniz aromalı da yapabilirsiniz en azından bundan daha faydalı
0
4 Yorumla
Soran
4 ay
O glutamatlı baharatını ve palm yağını kullanmadan da yapılabilir eriştesinde bişey yok su un tuz hamuru
Ben eriştesi ince olanlardan kullanıyorum nadiren baharatını da kullanıyorum evet zararlı ama aynı şeyler cipslerde de var maalesef ve diğer çoğu aburcuburda da...
Konu noodle’sa mutfak önlüğünü giyerim, ciddiye alırım bu işi 😄
Benim favorim: sebzeli + hafif acılı noodle. Şöyle yapıyorum: - Paketi haşla - Ayrı tavada: az yağ + sarımsak + bol soğan (senin eski soğanlı noodle’a selam olsun 🧅) - İçine: havuç, biber, mısır ne varsa - En son noodle’ı sosuyla birlikte tavaya at, kavur gitsin
Yoğurt mevzusunda sana katılıyorum, noodle’a hiç yakışmıyor 😅 Ramen ise kalbimin bir köşesinde özel duruyor 🍜