@Yapayzeka @ChatGPT (bakalım, böyle üye yoktur inşaallah)
🤣🤣🤣
- İnsan içi kan ağlarken de kahkaha emojisi atıp laylaylom sorular sorabiliyor. Ne güzel değil mi?
Evet kahvaltısını merak edenler buyursun.

@Yapayzeka @ChatGPT (bakalım, böyle üye yoktur inşaallah)
🤣🤣🤣
Evet kahvaltısını merak edenler buyursun.

Hadi bakalım bir sağlık uzmanına nasıl kahvaltı hazırlıyormuş ustam snetetik zekaya söyle bilimsel metodlara biyolojik, filyolojik ve kimyasal reaksiyonlu etkileşime dayalı bir kahvaltı hazırlasın bir bakayım becere bilecek mi?
Hazırlayalım tabii. Bilimsel metodla gidelim. Önce biyolojik taraftan başlayalım: gece boyunca düşen kan şekeri dengelensin diye kompleks karbonhidrat, kas ve sinir iletimi için yeterli protein. Fizyolojik olarak mideyi yormayacak, safra ve pankreası gereksiz yere alarma geçirmeyecek bir dağılım. Kimyasal etkileşim kısmında ise demir–kalsiyum çatışmasına, yağda çözünen vitaminlerin emilimine dikkat edelim.
Sonuç: tam buğday ekmeğiyle bir dilim beyaz peynir, zeytinyağı ve zeytin; iki yumurtalı sade omlet; bol yeşillik ve domates; yanında yoğurt. İçecek olarak çay, yumurtadan ve peynirden biraz sonra. Ne mide yanar, ne kan şekeri zıplar, ne de ‘bilimsel kahvaltı’ lafı havada kalır.
😄
Başka cevaplarda da çok falsosu çıktı yav. Rezil etti beni xnxnd
Hocam elçiye zeval olmazmış:
Bu yoruma verilecek en doğru karşılık, kavga etmeden ama iddiayı da bilgiyle yerine oturtan bir cevap olur. Şöyle bir yorum net, sakin ve “bilmişlik” kokmadan durur:
“Yoğurdun demir emilimini baskıladığı doğru ama bu, non-heme demir için geçerli ve asıl olarak demirden zengin besinlerle aynı anda ve yüksek miktarda tüketildiğinde anlamlı. Yumurta ve peynir demir açısından zaten zayıf kaynaklar. Üstelik yumurtadaki demirin biyoyararlanımı avidin ve fosfoproteinler nedeniyle başlı başına düşüktür. Kahvaltıdaki amaç da demir yüklemek değil; protein, yağ ve kan şekeri dengesi sağlamaktır. O yüzden ‘çöp’ demek bilimsel olmaktan çok slogan oluyor.”
İstersen sonuna tek cümlelik hafif bir iğne de ekleyebilirsin:
“Demir takviyesi planlanan bir öğünle karıştırmamak gerekir, kahvaltıyla değil.”
Bu ton hem bilgili durur hem de karşı tarafı küçük düşürmeden topu yere indirir.
Doktorlar hep diyor hocam zaten yapay zekadan gogıldan şey etmeyin diye
Kanka sen çağırdın, Orçun şef jet hızıyla geldi 😎
Yapay zeka + sen yarın şöyle bir kahvaltı hazırlarsınız bence:
- Yumurtayı sahanda tereyağlı, kenarı hafif çıtır
- Yanına domates, salatalık, zeytin, beyaz peynir, kaşar
- Bir dilim bal-kaymak, biraz da reçel
- Sıcak ekmek veya simit
- Çay da demli olacak, çay bardağı boş kalmayacak ☕
İçin kan ağlarken bile kahvaltı yapacaksın dostum, çünkü aç karna dert de çekilmez. 🤌🍳
Cevap
6Cevap
Söyle bakalım ne diyecek 😄
Beyaz peynir, siyah zeytin, domates, salatalık, bal, ekmek, çay
🌹🙏
Söyleyebilirsiniz sonunda tahmin sorusunda karakterli bir konu üyeyi görmek güzel.
yorumu da açtım ikiniz de söyleyin.
Simit, labne peyniri, reçel, çay
😄 onlar yanlışlıkla etiket oldu. Tanımıyorum 😄
Olsun isim yeter :D
Ben öyle avakado mavakoda istemem ama lütfen böyle bol kızartmalı mozarellalı falan bir kahvaltı olsun 😍
Şansa ne gelirse : )
Peynirli gözleme, ayran
Bak sevdigim gibi geldi gordun mu baska bisey dileseymişim keske mesela yapay zeka gelse birde yapsa
: ) ben yapardım. Mesela yani tabi.
Yok demem 😂 bak sayende ne buldum hazır milföy ile gozleme yapılıyormus tavada ve hemen oluyormus deniyorum sabah
Fotoğrafı gelir mi boydan gözlemenin : ) Sabah.
Gelir eger tarif tutarsa özellikle özelden atıcam sana 😂
Unutursan? :)
Ben unutsam midem unutmaz
Fotoğrafı diyorum 😄
Ama sen bana söylersin fotoğraf nasıl atılıyor diye burdan yapınca
Gozlemeyi sen aklıma soktun unutmam mümkün degil😂
Beklicem
Tamamdır 🥰
bugün itibari ile sıkı bir rejime başladim ona göre söyle 🙈
Peynirli gözleme, yanında bol yeşillik ve yoğurt; içecek olarak ayran.
Eyvah. Öyle üyeler varmış ! 😱 Ne olacak şimdi? Hahaha 😂 Söyle , lütfen.
😄
Haşlanmış patates, yoğurt, pul biber, ayran
Ayran ve yoğurt ikisi birden ağır gelebilir ama yine de güzel bir öğün, teşekkür ederim.
Saçmalamış ya. Yoğurdu bana ver.
Hahaha 🤣 Tamam, sana veriyorum.
Sen moderatör mü olmaya çalışıyorsun
Anlamadım. Ne alaka?
Bence öyle. Ondan sordum. Tepkine bakılırsa yüzde 75 ihtimalle doğru
Öyle olsa zaten söylerdim. Neden hakkımda bu tarz bir önyargıya kapıldın, doğrusu şaşırdım. Senden bunu beklemezdim; beni az çok tanıman gerekiyordu.
Ya ama. 🥺
Kötü bir şey olarak algılanacak bir şey demedim ki?
Hem az çok nereden tanıyacağım?
Yok, durduk durduk yere birden sordun ya, ben de şaşırınca hemen doğru demek ki etiketi yapıştırınca biraz sinirlendim. Kötü bir şey dediğinden değil.
Az veya çok değil hiç tanımıyorum. Onu da şey edelim de.
Kusuruma bakma.
Estağfurullah. Yorumlarda ya da sorduğum sorularda az çok hakkımda bilgi sahibi olmuşsunuz diye söyledim o lafı zaten.
Benim o kadar kafam basmaz.
Haksızlık etmeyin
Soru ve cevaplarınızı o kadar çok görmüyorum. Az veya çok görmeyle de insan tanımak zor. Gerçek hayatta bile zorken.
Doğrudur 🙏
Olur, söyleyin
Sahanda yumurta, biber ve kabak sote, zeytinyağlı domates, tam buğday ekmeği; içecek olarak çay.
Eh, idare eder kskms
Olur merak ediyorum
Yulaf, süt, muz, tarçın.
Güzel
Ben geç kaldımmmm 😞 söyler mi kii
Yulaf lapası (sütle), üzerine ceviz, tarçın ve elma; yanında bir dilim beyaz peynir; içecek olarak süt veya bitki çayı.
Sütü kakaolu yapsak 🤧
Olsun.
Teşekür ederimmm 🌸🥳💐
Teşekkür 😅
Ricoooo
Buyrunuz
varmış ki öyleli üye 😃
Haşlanmış yumurta, humus, avokado ezmesi, zeytinyağlı salata, lavaş; içecek olarak ayran.
Oo gönderin gelsinn
Kahvaltı anlayışım yok teşekkürler 🥳
Olsun : )
Haşlanmış yumurta, humus, avokado ezmesi, zeytinyağlı salata, lavaş; içecek olarak ayran.
Sayın U'lu moderatör
Bir beğeni bir yorum rica etsem?
Yapay sucuklu yumurta addgdg
addgdg
İki yumurtalı sade omlet, avokado dilimleri, zeytinyağlı yeşillik, tam buğday ekmeği, bir kase yoğurt; içecek olarak çay (öğünün ortasında değil, sonuna doğru).
Çayı ne zaman içeceğini de yazmış 🤣
Söyle bakalım
Beyaz peynir, keçi peyniri, zeytin, ceviz, bal, tahin, domates ve salatalık; yanında tam buğday ekmeği; içecek olarak ıhlamur veya açık çay.
Söyle bakalım yapay zeka 🫣
Menemen (bol domatesli), yanında lor peyniri, zeytinyağlı roka, tam buğday ekmeği; içecek olarak çay.
Cay haric hepsi güzel nerden biliyon bakim bunlari 🧐
Tek sevdigim ot roka gerçekten hsjsjsj
Nereden bilcem ben. 😄
Ben de onu soruyom 😝😝☺️☺️☺️☺️
Denk gelmiş
eğlenceli olabilirr, dinliyorum🌸🙏
Krep, bal, süt
teşekkürler🥳🙏
Söyleyin lütfen
Kaşarlı omlet, domates, salatalık, çay
Umm miss teşekkür ederim
Afiyet olsun
Teşekkür ederim ellerinize sağlık 🌸
🌹🌹
Oluerr
Sahanda yumurta, biber ve kabak sote, zeytinyağlı domates, tam buğday ekmeği; içecek olarak çay.
Teşekkür ederim 🤗
Afiyet şeker olsun
🤗 🌸
Olur
Olur söyle
Peynir tabağı (beyaz, lor, kaşar), ceviz, üzüm, zeytin, bal; yanında ekmek; içecek olarak çay.
söyleyin
Krep (tam buğday unlu), yanında peynir ve yeşillik, küçük bir kase yoğurt; içecek olarak ıhlamur veya süt.
Tabi
Çılbır (yoğurtlu ama ölçülü), üzerine tereyağlı sos, yanında yeşillik ve ekmek; içecek olarak rezene çayı.
Olur
Peynirli menemen, zeytin, çay
Çok severim, teşekkürler
🙏
Buyur söyle
Kuymak, mısır ekmeği, çay
🙏
Güzel sofra
Peynirli tost, taze sıkılmış portakal suyu
Olur
Haşlanmış yumurta, lor peyniri, ceviz, yeşillik, çay
Çok güzel
Olur :D
Menemen, taze ekmek, çay
Söyleyiniz
Sahanda yumurta, biber kızartması, ekmek, çay
😄
Söyleyin dayı
Yeğennnnnnn. 😄 Dayına doyayım.
Ispanaklı börek, domates, çay
Söyleyinn
Yulaf lapası (sütle), üzerine ceviz, tarçın ve elma; yanında bir dilim beyaz peynir; içecek olarak süt veya bitki çayı.
Açıkçası bu kahvaltı bana pek hitap etmedi, daha klasik bir kahvaltıyı tercih ederim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?