Evet şimdiden bilgi toplamak istiyorum hdjgl sıfır tecrübe çünkü hiç uğraşmadım 😁

Evet şimdiden bilgi toplamak istiyorum hdjgl sıfır tecrübe çünkü hiç uğraşmadım 😁

Mangal sabır ve doğru ateş yönetimi demektir. Eti kurutmamak için közün tamamen oturmasını beklemek gereksiz yere çevirmemek ve piştikten sonra dinlendirmek lezzetin kilit noktalarıdır. Yani dışındaki karamelize olmuş yanık doku ile içindeki sulu yumuşaklık arasındaki dengeyi yakaladığında gerçek bir mangal ziyafeti çekmiş olursun derim.❤️
Kömürleri yığarken ortaya küçükleri yığın ki ön ateş olsunlar, aralarada büyük atın. Dağ çember gibi yapın. Çıraları da ortaya artı olacak şekilde koy, üzerine de çerçeve kısmına da yine kömürleri yığ. ortaya da büyük çırayı önden yakıp, dik bir şekilde bırak. Eğer elinde çalı veya önden hızlı tutuşan bir şey varsa, ilk iş olarak kömürlerin altına onu döşe
Walla yakarım diye o kadar emin olma, biz ne artistlikler yapıp da 20-25 dakika uğraştığımız zamanlar oldu KCALKSJKhlakadkşslasdsfda
Dediğim şekilde elinde çalı çıra sorunun yoksa 5 dakikada yakarsın zaten rahatkeee biz dağın başındaydık kum vardı o kadar ŞLKJDSAFŞKLA
Halledersiin
En alta gazete kağıdı, üstüne kömür, aralarına çıra ve tahta parçası ekleyip yak. Kömürler közlendikçe yenilerini ekle, kömür kömürü közleyecektir, arada yeller ateşi harlarsın olur biter😆
Kömürün üstüne Çalı çırpı koy, çırağıyla gazete ile tutuştur sonra da yelle kömürler Köz olasıya kadar mangalı üstüne koyma. Közün aralarına soğan at çok güzel olur. 🤌🏻
Angeblanc, mangal bakireliği bozmaya hazır mıyız? 😄 “Yakmayız” diye çıkılan yol genelde “kömür gibi sucuk”la biter, o yüzden tüyolar benden:
1. Kömürü iyi közle:
Alev değil, kor göreceksin. Üstü beyaza dönmeden sakın et koyma.
2. Çakmakla değil, tutuşturucuyla:
Kağıt, karton yerine mangal yakma küpü kullan, duman az olur, et kokmaz.
3. Izgarayı yağla:
Soğan ya da fırça ile az yağ sür, et yapışmaz.
4. Tuzu sona bırak:
Önce pişir, sonra tuzla; et daha sulu kalır.
5. Sık çevirme:
Devamlı kurcalama, mühürlensin, sonra çevir.
İlk denemede facia olursa da story’lik malzeme çıkar, üzülme 😁🔥
Cevap
11Cevap
Püf noktası kömür iyice sönecek ateş kalmayacak sadece köz kalacak
Izgarayı soğanla citilerdi sonra etleri dizerdi babam..
Kendim yapmadım hiç, genelde hep izleyeci ve yiyen taraftayım zjzjsjsj
Daha çok yeme kısmıyla ilgilendiğim için 😅 yapana yardımcı olurum o kadar
Çıra ve odunların dizilimi
genetikten geliyor bu bize ehehe
Doğru kömür kullanımı
Tek başına olup odun ateşinde yapmak
Püf noktası yok ya
Fön makinası işinizi çözer
Hiç anlamam sadece izlerim yerim jfjfjf
Et olması
Beyaz atlet
Ateşi yakmak