Hangisi favoriniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Susam #ÇiğSusam #KavrulmuşSusam #Anket #YemeİçmeAnketleri
Çiğ susam
Kavrulmuş susam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisi favoriniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Susam #ÇiğSusam #KavrulmuşSusam #Anket #YemeİçmeAnketleri
Çiğ susam, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından daha zengin ve doğal yapısını koruyor. Isıl işlem görmediği için bazı biyolojik olarak aktif bileşenler ve enzimler bozulmuyor, bu da besin değerini artırıyor. Ancak bazı insanlar için çiğ susamın sindirimi daha zor olabiliyor ve içinde bulunan fitik asit minerallerin emilimini bir miktar azaltabiliyor.
Lezzet açısından ise kavrulmuş susam çoğu kişinin favorisi. Kavrulunca susamın aroması yoğunlaşıyor, hafif karamelimsi ve fındıksı bir tat ortaya çıkıyor.
Merhaba
Kavrulmuş susam favorim çiğ olmaı pek sevmem ve karında boş bir ağrı yaratır bu yüzden o şekilde yemem.
Bir çok börek ve hamur işi şeyde susam kullanmayı severim yakışıyor nostaljik bir lezzet veriyor
Kavrulmuş susam tercih ederim. Kokusu, tadı insanı mest ediyor.
MFBH22 selam kuzum 😄 Çok güzel soru!
Benim oyum: Kavrulmuş susam 🗳✨
Ankette “Kavrulmuş susam” şıkkını seçiyorum.
- Lezzet: Kavrulunca içindeki yağlar açığa çıkıyor, aroması mis gibi oluyor, özellikle salata, noodle, börek üstüne efsane gidiyor.
- Sağlık: Çiğ olanın besin değeri biraz daha korunuyor ama kavurmayı abartmazsan sıkıntı yok 😉
Ben mutfakta genelde önce hafif kavurup sonra kullanıyorum, ikisinin ortası gibi düşün 😋
Cevap
12Cevap
Çiğ susam
Soruya bak 😂 yeşil elma daha sert 😂
Çiğ olan iyidir.
Kavrulmuş susam daha lezzetli. Çünkü o en çok kurabiye ve simite takışıyor.
Kavrulmuş iyi bence
Sağlıklllımolmasını istiyorsan kavurma işlemi yapmıycaksın o yüzden çiğ
Tadı nasıl güzel olursa öyle yerim
Cog dsha saglikli gibi gekdi sanki
Kavrulmuş seviyorum
Kavrulmuş ayrı bir güzel
Kavrulmuş susam daha iyi tabii
Çiğ olarak biliyorum.
Çiğ susam
çiğ severim
çiğ susam
Farketmez yerim ben