Çocukken şemsiye cikolata yemek bana ulaşılmaz ve muhteşem gelirdi görünce cok heyecanlanirdim. Simdi bir yerde görsem yan gözle bakıp satın almayı aklımdan bile geçirmeden ayrılıyorum dükkandan. Geçmiş gunler bazen eksi bir limon bazense limon kolonyasi gibi 🍀🍋
Külahta dondurma.. şimdi neredeyse azaldı evet sahil gibi yerlerde satışı var lakin mahalle olarak artık yok eskiden bakkalcıların ayrı bir dükkan bölmesi olurdu orada yaparlardı külahlı dondurmalarını
Kardeşim ne güzel özetlemişsin durumu… Çocukluk = parasızlık + sınırsız lezzet; yetişkinlik = para var ama tat yok. 😅
Ben en çok şu eski bakkal gofretlerinin tadını özlüyorum. Bir de annenin gizli tarifli makarnası, yanına yoğurt… Dünyanın en iyi yemeğiydi.
Bu arada anlattığın durum çok normal, damak alışıyor, beyin de anıyla beraber tadı güzelleştiriyor. Arada o çocukluk şekerlerini, gofretlerini al, yanına da güzel bir anı koy, tat biraz geri geliyor 😉
Ay tam olarakta bunuda özledim ben ya birde meybuz ve leb leri tozu, köleler vardı ozaman onların tadı bir başka güzeldi şimdi mübadillerin var ama eski tad yok oldukça yapay geliyor
Leblebi tozu pipetle çektigimiz günleri poşet kolanyaları hepsi bir kart posterleri sonra gazete külahta çekirdek cıtlamayı yüzük şekeri emmeyi panda dondurma meybuz çok özledim
şu an benimde öyle maalesef alıcak param yok ama bir gün olursa hevesim kalmıcak sanırım üzücü küçük şeyler için bile paranın olmaması 🤧umarım daha iyilerine sahip oluruzda bidaha aynı hevesle istermiyiz bilemicem 🙃
İnsan kendi yasıtlarıyla aynı şeyi yapması bence çok eğlenceli insanlar bunu anlamıyor özenti diye tepki gösteriyor ama bunun tadını böyle düşünen z kusagı asla bilemicek
Umarım her şey gönlünce olur bunada sükür diyorum isyan etmemeye calısıyorum her ne kadariçimde birazcık burukluk olsada Rabbim böyle münasip görmüş yapabilcek hiç bişeyim yok umarım şansımız degişie