Selam 😊 Çoğu Türk yemeğinin yanında vazgeçilmez içeceğim ayran. Hem şişirmiyor hem lezzetli hem de sağlıklı bir tercih. Ayranda en önem verdiğim şey lezzeti. Tükettiğim markalarda da en çok buna dikkat ediyorum. Dışarda ayran içtiğimde de en sevdiğim markaları sipariş ediyorum. Kendimce bir ayran markaları listesi sahibiyim desem yeridir. Şimdi o listesi yazıya dökelim.
Ayran firmaları deyince benim aklıma ilk Sütaş gelir. Çünkü hijyen ve besin değeri açısından en güvendiğim ayran markası. Lezzetine ayrı, kıvamına ayrı bayılıyorum. Bazı ayranlar çok yoğun bazıları çok sulu oluyor. Ama Sütaş ayran tam kıvamında. Ağır, keskin bir tadı ve kokusu yok. Oldukça lezzetli. 1 litre Sütaş ayran 5.25 TL.
2- Eker Ayran
ayran firmaları
Farklı ve aromalı tadıyla en iyi ayran markalarından bir diğeri Eker. Kendine has yoğun bir tadı var. Bence çok lezzetli. Kıvamı da ne çok yoğun ne çok sulu. Süt ürünlerinde koku sevmeyenler hoşlanmayabilir ama kendine has güzel kokusunu ben çok seviyorum. Probiyotik ayranı da mevcut. 1 litre Eker ayran 5.95 TL.
3- İçim Ayran
ayran firmaları
İçim ayran aromasız tat sevenler için gayet uygun. Yoğun ve keskin bir tadı yok. Ama gayet lezzetli. Kıvamı ve yoğunluğu ideal. 1 litre İçim ayran 11.45 TL.
4- Mis Ayran
ayran firmaları
Mis ayran da kendi has bir tada sahip. Lezzetinin farkıyla en güzel ayran listesinde olmayı kesinlikle hak ediyor. Süt ürünlerinde olan o kıvamlı ve sütümsü tadı ile harika. Yoğunluğunu ideal bir kıvamda. 1 litre Mis ayran 5.25 TL.
5- Sek Ayran
ayran firmaları
Sek ayran naneli ayranı ile gönlümü çeldi. Klasik ayranının tadı ve kıvamı çok yerinde. Naneli ise çok lezzetli. Ayrıca %100 Doğal. 1 litre Sek Aryan 5.25 TL.
6- Torku Ayran
ayran firmaları
Süt ürünlerinde en çok sevdiğim markalarından olan Torku, ayranı ile de meşhur. Lezzet ve kıvam olarak en güzel markalardan biri. 2 litresinin fiyatı 7.95 TL.
7- Teksüt Ayran
ayran firmaları
Teksüt ayran, doğallığı ve lezzeti ile en çok tercih edilenler arasında. Kıvamı ve yoğunluğu ideal. Her yerde bulunan bir marka olmasa da kendine has müşteri kitlesi var. 1 litre Teksüt ayran 4.45 TL.
8- Yörsan Ayran
ayran firmaları
Sütümsü tadıyla Yörsan en çok tercih edilen ayranlardan. Özellikle lokantalarda çok rastlarsınız. Tadı ve kıvamı gayet güzel. 2 litre Yörsan ayranın fiyatı 9.99 TL.
9- Sütman Ayran
ayran firmaları
Güzel ve lezzetli bir marka. Bir lokanta da deneme şansım olmuştu ve beğenmiştim. Kıvamı ve kendine has tadıyla denenebilir.
10- Aynes Ayran
ayran firmaları
Ve bahsedeceğim son marka Aynes ayran. Hijyenik şartlarda üretim yapan, güvenilir bir marka. Oldukça lezzetli ve kıvamı tam yerinde.
En İyi Cevaplar