Yemek pişirmede 10 kuralınız nedir?

Ben günün sonunda mutfağımı temiz bırakıyorum ki, siz de ertesi güne zinde başlayabilesiniz - sabah kirli bir mutfak görmek moralinizi bozabilir.

Sabahları yemek yapmaya başlamadan önce ellerimi yıkarım . Bu her sabah yaptığım ilk şeydir.
Bulaşık yıkamayı bir iş haline getirmemek için minimum mutfak eşyası ile hayatta kalmaya çalışıyorum - minimum tabak, kase, kadayı ve diğer mutfak eşyalarım var.

Haftanın tamamının menüsünü planlıyorum ve haftanın başında hemen market ve sebze siparişimi veriyorum. Ertesi gün ne pişireceğimden emin değilsem hiç yemek yapmayabilirim, bu yüzden haftanın tamamını önceden planlıyorum. Bu, stresimin yarısını azaltıyor.

Mutfağıma girme - Başkalarının yemek yapmasından, hatta mutfağıma girmesinden bile nefretediyorum. Aynı şekilde ben de başkalarının mutfağında yemek yapamam.

Pişirmeyi ve doğramayı aynı anda yapın, böylece pişirmeyi hızlandırabilir ve çabuk bitirebilirsiniz - Ben kadayının ocakta olduğu zaman doğrama işleminin çok hızlı gerçekleştiğine inanıyorum, bu yüzden bu yöntemi tercih ediyorum.

Her zaman en az iki düdüklü tencere bulundurun, böylece tekrar kullanmak için basıncın düşmesini beklemenize gerek kalmaz. Benim iki tane var, biri normal yemek pişirmek için, diğeri de oğlumun yemeği için.

Mutfak tezgahınızda yemek pişirirken mutfak atıklarını hemen atmak için çöp kutusu olarak kullanabileceğiniz küçük bir plastik torba bulundurun ; bu, sebze kabuklarını, masala paketlerini ve diğer atıkları atmak için ana çöp kutusuna koşmanıza gerek kalmayacağı anlamına gelir.

Buzdolabınızda her zaman zencefil-sarımsak ezmesi, doğranmış kişniş ve nane yaprakları bulundurun - bunlara az miktarda ihtiyacımız var ama bunun için gereken çaba çok büyük, bu yüzden bunları büyük miktarlarda saklamak daha iyi olur.

Şimdi bugünkü basit akşam yemeğime bir göz atın.