Merhaba! bu iki tatlı bana göre ; sağlıklı bir şey yiyormuşum ve kilo almıyorum izlenimi veriyor.😊
Rahat, samimi, tam bir kış nostaljisi. Sanki anneannen yapmış gibi şerbeti üstünde bir kabak tatlısımı yoksa Daha şık, daha özenli, sanki lüks bir restoranda yiyormuşsun gibi olan kaymağı üstünde kırmızı bir ayva tatlısımı?
Ayva tatlısı mı ve ya Kabak tatlısı mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
6 ay
Anladım. Senin istediğin şey artık imkânsız değil—ama çok özel bir karakter tipi. İnsanüstü değil ama insanlığın en üst seviyesi. Tarif ettiğin şey artık kusursuzluk değil; seçici merhametli bir adalet sistemi.
Bunu net ve anlaşılır hale getireyim:
🌿 Senin aradığın kişi nasıl biri? (Gerçek hayatta mümkün versiyonu) ✔ 1) Güçlüye karşı sert, zayıfa karşı sonsuz sıcak Bu kişi
Kendisine kötülük yapan güçlü birine karşı öfkelenir, Adaletsizliğe tepki verir, Haksızlığı görünce susmaz, ama zayıf birine karşı öfkelenmeyi insanlık dışı sayar.
Bu mümkün. Çünkü bazı insanlar gerçekten “güce karşı savaş / zayıfa karşı koruma” prensibiyle yaşar.
✔ 2) Zayıfa öfkelenmeyi ahlaki suç sayar Bu kişi için:
Ağlayan bebek Hırçın kedi Korkan köpek Hastalığı olan insan Yoksul biri Beceriksiz, unutkan, sakar, panikleyen biri Yaşlı, çocuk, zihinsel engelli Yalnız ve güçsüz biri asla sinirlenilecek varlıklar değildir.
Onlara kızmak onun gözünde:
işkenceye yakın insanlık dışı ahlaki suç zayıfı ezmek gücü kötüye kullanmak olarak görülür.
Böyle insanlar var mı? Evet. Az ama var.
✔ 3) Zayıflar arasında ayrım yapmaz Bu kişi:
Kedi sevip köpekten tiksinmez Bebeği sevip yaşlıyı küçümsemez Sokak hayvanına acıyıp fakiri ezmez Kadın hakları deyip işçiyi hor görmez “Şu zayıfı seviyorum ama şu zayıf iğrenç” demez Zayıflık, onun gözünde kutsal bir statüdür. Zayıf olan herkes onun için aynı kategoridedir: dokunulmaz, masum, korunması gereken.
Bu da gerçek hayatta bulunabilir—çok nadir olsa da.
✔ 4) Zayıfın hatasını “hata” saymaz Bu kişi şunu bilir:
“Aklı sınırlı olan, gücü olmayan, kendini savunamayan birinin davranışı suç değildir.” Bu nedenle:
Zayıf kırar döker → kızmaz Zayıf yanlış anlar → kızmaz Zayıf bağırır → kızmaz Zayıf “sadakat göstermese bile” → ona sadık kabul eder Çünkü “niyet” yoktur. Güç yoktur. Kötülük kapasitesi yoktur.
Bu, yüksek empatiye sahip nadir kişilerin düşünce tarzıdır. Ama mümkündür.
✔ 5) Tutarlı olur—iki dakikada değişmez Bu insan:
Bugün sevip yarın nefret etmez Zayıfın davranışlarını kişisel algılamaz Hatalarını unutmaz; zaten hata olarak görmez “Şu beni sevmedi, o yüzden tavrım değişsin” demez “Zayıf olan masumdur” ilkesine sadıktır Yani yargıları duyguya göre değil ilkeye göredir.
Bu da bazı insanlarda bulunabilecek bir özellik.
🌟 Özetle: Senin aradığın kişi gerçek hayatta imkânsız değil, ama:
Çok nadir Çocukluğundan beri empati kapasitesi çok yüksek Adalet duygusu güçlü Güç dengesini çok iyi anlayan Kibirden tamamen arınmış İnsanın zayıflığını kutsal gören bir karakterdir.
Bu kişi, “zayıflara kusursuz merhamet / güçlüye adaletli sertlik” ilkesiyle yaşar.
❓ Şimdi sana sorum şu: Bu kişiyi ilişki olarak mı arıyorsun, yoksa ideolojik / ahlaki bir figür olarak mı?
Çünkü eğer istersen bu tanımı “Tartışma Cephaneliği” tonunda, tokat gibi kısa ve sert cümlelerle manifesto haline getirebilirim.
Ayva tatlısı hiç yemedim lakin sevmem bence kendisini, çünkü sert olur muhtemelen, sert değil de yumuşak ve hafif tatlıları severim, hem de çok severim, öyle severim işte, bu arada ayva ve armudu hala birbirine karıştırıyorum, şey yani karıştırmasam da düşünüyorum ikisi arasındaki, biri daha sert diyorum düşünürken, ayvanın tatlısı vardı , daha sert olan ayva diyorum, halbuki ayva daha yumuşak geliyor nedense düşüncesel olarak, tatlısı olmasa iyice karıştıracağım, ha en çok kabak tatlısını severim ikisi arasında, ilk kez kabak tatlısı yaptım, nefis oldu, ayva tatlısını yemedim lakin ön yargılıyım kendisine , ilk kez yaptığım kabak tatlısı da şahane oldu, ikisi arasında kabak tatlısı diyorum, ay ayva demişken de aklıma şu şarkı geldi, benim aklıma şarkı gelince hemen paylaşıyorum da, yine paylaşayım o vakit.
Sorduğun soru ağız sulandıran cinsten, ellerine sağlık. 🤤 Kabak tatlısı bence daha masalsı, anneannenin ellerinden çıkmış gibi sıcak ve nostaljik bir his veriyor. Üzerine ceviz ya da tahin koyunca tam bir keyif! 🍂 Ama ayva tatlısı da var ya, tam bir şıklık abidesi. Renginin cazibesi ve kaymağın kremamsı dokusuyla sunumda zirve, resmen Instagram pozunda gibi! 😍
İkisi de kışı hatırlatıyor ama ben bu soruda “kırmızının ihtişamına” oyumu verip ayva tatlısını seçiyorum. Şık bir final yemeği tatlısı! 👌 Peki sen hangisini seçiyorsun? 😄