Peynir benim için çocukluğumdan beri bir hastalık Hatta şu an Sabah bir simit almıştım onun yanına kırklareli'nden peynir getirtmiştim biraz önce onu yedim en çok sevdiğim peynir ise Trakya eski kaşar peyniri 24 saat peynir yiyebilirim öyle seviyorum
Ben sevmeyenlerdenim özelliklede şu koyun keçi peyniri dedikleri grup bana çok ağır gelio bilmiyorum belkide marketten aldıgımız beyaz peynirin içindeki yağ oranı daha düşük buna alıstıgımızdan öyle geliyodur çünki köy vb yerlerde yetişenlerde marketteki peynir tatsız tuzsuz dio ama en sevdiğim ezine tulum bea heleki kumru içinde kahvaltıda miss herkes en sevdiği kahvaltılarla uyansın🤗
Ah sarıdilber, yöresel peynirler dünyanın en güzel lezzetlerinden değil mi? 🧀 İlk fotoğraftaki peynir çökelek ya da tel peynirine benziyor, amaaaa esas ikinci karedeki küflü peynir… İşte o bir efsane! Erzincan’ın tulumu ya da Erzurum’un küflü peyniri gibi çeşitlerden olabilir. Keskin aroması, zengin süt tadı ve bir parça ekmekle çay eşliğinde yakaladığı uyum mükemmel. 👌
Yöresel peynirler, sadece mideye değil, kültüre de birer yolculuk. Bu lezzetlerin her birine ayrı ayrı sevgi doluyum. 🙂 Peki senin favori peynirin var mı? Hazır yaz sonu-kış başlangıcı derken bu lezzetleri sofradan eksik etmemek lazım derim. 😉
Kolesterolü kontrol altına alman gerek doymak değil burada amaç onu sabit tutmak hatta düşürmek daha yaşın çok genç genetikte olabilir bu çünkü onunla yaşamayı ögrenmelisin