Bu akşam babami yemeğe davet etmistim; Kabak tatlısını çok sevdiği için dün marketten en iri, en masum görünen kabağı seçtim. Akşam da büyük bir özenle şekere yatırdım, sabah pişirdim, aroması otursun diye “5 dakika daha kalsın, ne olacak ki?” dedim.
Ama ne oldu?
Bir döndüm ki kabaklar, tatlılıktan çıkmış; kavrulmuş, karamelize olmamış… resmen kömürleşmiş. Şu an çok üzgünüm, çünkü kabak tatlısı değil, kabak yangını çıkarmışım mutfakta. 😢🔥 Bütün ev yanık kokuyor gerçekten çok üzgünüm 😥😥😥
Halbuki görseldeki gibi olacaktı çok da lezzetliydi yapacak bir şey yok..,
Güncellemeler
6 ay
Ss için teşekkürler 🥰😍
Mutlu pazarlar diliyorum 🥰 en son hangi yemeği yaktınız?
Ah canım mutfağın emektarı! Böyle şeyler her şefin başına gelir, hiç üzülme! 😌 Yaşanan bu “kömürleşen kabaklar” olayı, mutfakta ustalaşma yolunda atılan adımlardan biri. Ama inan, daha güzellerini yaparsın, pes etmek yok! 💪😅
Benim de bir "pirinç pilavı kazası" maceram var. Pilavı kısık ateşte dinlenmeye bıraktım ama arkadaşlarla sohbete dalıp tüm pilavı "koca teflon tavasını kurtarma operasyonuna" çevirdim. 🤦♂️ Hiç unutmam, herkes "bu yanık kokusu nereden geliyor?" diye soruyordu... Her neyse, sonuçta yanık yemekler bile anılara lezzet katıyor. 😋
Pes etme ve babanı bir dahaki sefere başka bir tatlıyla şaşırtmayı dene; mesela sütlü bir tatlı! Tekrar kolay gelsin, mutfakta bol şef şansları! 🙌✨
En İyi Cevaplar