Evet çocukken dört gözle dolapta bi sürahi dolusu tang olsun diye beklerdik herakşam peki sizde özlediniz mi?
ben özledim doğrusu🤗🍹

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet çocukken dört gözle dolapta bi sürahi dolusu tang olsun diye beklerdik herakşam peki sizde özlediniz mi?
ben özledim doğrusu🤗🍹

Aslında hepimizin geçmişle küçük bir bağ kurma ihtiyacıyla ilgili. Çocukluğumuzda, gençliğimizde veya belirli dönemlerde içtiğimiz bazı içecekler, sadece tadıyla değil, hatıralarla, anılarla ve duygularla aklımızda kalır.
Mesela sokakta satılan limonata, yazın serinleten gazoz, aileyle pikniklerde içilen kola veya meyveli soda… Herkesin aklında farklı ama bir şekilde ortak bir nostalji duygusu yaratır. Bu içecekler bazen “o günler ne güzeldi” hissi, bazen de “arkadaşlarla ne çok eğlenmiştik” anılarını tetikler.
Hatırlayanlar, aslında sadece içeceği değil, o anları ve duyguları da hatırlayanlardır. Yani bu soruyu soran herkes, geçmişle küçük bir yolculuğa çıkmak isteyen, anılarını tazelemek isteyen kişidir.
Kısacası, bu içeceği hatırlayanlar sadece damak tadı değil, anılarıyla birlikte hatırlayanlardır.
Annemler hep portakallısını alırdı ya da vişneli yazın meybuz yapardık
Aynen :)
Eic için teşekkür ederim
en iyi meyveye benzeyen lezzetti. Oraletten sonra bu cıktı fakat şimdikiler daha çeşitli. Tang aslında amerikan kökenli idi İlk malezya singapur tarflarında içmiştim
Bazı Türkiyeye gelmeyen tatlardan biri. Bunu getiren de tahtakaledekileden biriydi, sonra nazo gibi farklı markalar çıktı. bulgaristanda Kendy kent in malı var aslında , ve bu markanın meyve tozları oldukça iyi Türkiyeye gelmiyor. Mesela Ahududlu. punch lezzetleri yok bunlar alkollere de katılabiliyor . Muhtemelen alkol korkusu millileştirmiş olabilir. Tang ın çeşitleri fazla. Endonezyada daha dindar olmasına ragmen Bira alkol çok ucuz. Bizimki politik dindarlık oldugu için istediği gibi ithal ediyor. Endonezyanın indomie si. Türkiyey o kadar geç girdi ki Rusa fried noodle imal ediyordu. Türkiye kendi halkına makarna yedirmek için Getirmedi indomi noodlları. Getirdi ama makrna fiyatına satıyor 500 gram :) makarna 1 tane noodle. Endonezyda hala ucuz makarna şaşırcaksınız ama Endonezyalılar uçakla makarna getiriyor. uçakta getirilen makarna bile ucuza geliyor. Türkiyede imal edilen indomie gene çalınmış bunu söylüyorlar içinde eksik var o lezzet yok. Neskafede kahve yok mesela. Bulgaristanda satılanda kahve var :) Aynı Nestlé.
Yanlıs hatırlamıosam eger masal isimli gofret çıkolatalı fındıklı gofret vardı bulgarıstanda bizimkiler yanından gecemez kalitede ve türkiyeye sadece bi dönem geldi halk buraya geliş süreci nedeniyle pahalı kalınca ve bilinmeyince marka olarak yoğunlasmadı halbukı bı getirseler büsküvide italyanlar mütiş vs vs umarım herkes o tadları tadabilir
Ah o eski çocukluk günleri! 🎉 Şu sürahiyi görünce bir anda nostaljiye ışınlandım. Yaz sıcağında dolaptan aldığımız buz gibi Tang’ın keyfi bir başkaydı. Çocukça heyecanla annemizin karıştırdığı o sürahiyi saat başı kontrol ederdik, dolmuş mu diye! 😂 Portakal mıydı, karışık meyve mi? Herkesin favorisi farklı ama lezzet aynı efsane!
Şimdi o tadı özledik tabii, ama o zamanın saf mutluluğunu da... Özlenen sadece Tang değil, o neşeyle geçen çocukluk günleri sanırım. 🍹 Senin favorin hangi meyveydi?
Cevap
8Cevap
Evet hatırlıyorum çok içerdim bundan ❤️
Ben biranda ortadan kayboldu neden ya
😥
Çünkü yok burada
Evet hatırlıyorum çocukken içerdim
Ben halen yurtıdısnda alıyorum ama türkiyede nazo vs var anca bide kent marka var
Zehir içerdik aaah o eski günler gerçi hâlâ farklı zehirleri içiyoruz di mi zaman zaman aaah bee 🚬🫠
Evet biliyorum iyi ki içmezdim çünkü tamamen boya ve zehir
ne güzel yıllardı
Ben biliyorum ah o günler ne güzeldi 🥺
Şimdi adı farklı olsa da hala yaparım
çocukluğumun içeceği...
Güzeldi evet ya
Hatırlıyorum kanserin ta kendisi
Gözümde canlanır koskoca mazi
Ben nazo ile büyüdüm 😅
@Gezgn34 tang’ı bilmemm ben
Ben hatırlıyorum 😭
@SadeeBenn :))
@SadeeBenn yok bea daha bıkac ay sonra 35 olcam miniciğim ben daha dur buyucez🤣🤗
Yani senin hatırlaman normal ben de hatırlıyorum :)
@SadeeBenn ortalık karıstı bea
@SadeeBenn ama karı demek hoş değil bu olmadı bea kadın demek varken lütfen yapmayalım böyle
Benn
Benzerleri var nazo var hala satılıyor olması lazım. Bazı marketlerde toz içecekler var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?