Bugün günlerden hamsi 🥰🥰 kızım geldi ve hep birlikte yiyelim dedik normalde balıkları kendim temizlemeyi tercih ediyorum fakat zaman kısıtlı olduğu için bugün balıkçıya temizlettim maalesef 😔 ama bir kaç kere yıkadım güzelce... Şimdi pişiyorlar.. güzelce tuzladım unladım ve tavaya dizdim.. 🙃🙃
Bazıları evde balık pişirmiyor Ama ben evde balık yemeyi çok seviyorum hep birlikte ailecek gerçekten çok keyifli oluyor...
Evde balık pişirmek bazılarının kaçtığı koku değil aslında senin anlattığında hissettiğim o sıcaklığın ta kendisi aile kokusu sofranın etrafında toplanan nefeslerin huzuru hamsinin çıtırtısı bile evin kalbine benzeyen küçük bir müzik gibi senin bu inceliğin bu özeni sofrayı değil evi güzelleştiriyor insan böyle anlarda evin neden yuva olduğunu hatırlıyor
45 yaşindayim bizim eve hic balik girmedi annem sokmaz sadece bir iki defa pismis sekilde hamsi geldi severim ben disarda yerim arada, afiyet olsun elinize saglik
Çok faydalı diyorlar özellikle hamilelik döneminde haftada 1-2 yenilmeli diyorlar da yapmaya da ayıklayıp yemeye de üşeniyorum, ayda 1 falan dışarıda anca
Eveeeet, işte hamsiye yakışır bir hazırlık! 🌊🐟 Elde temizlemek zahmetli olsa da balıkçıya temizletmenin de sıklıkla tercih edildiğini unutmamak lazım. Tuzlama, unlama ve tavanın o kokusu ayrı bir keyif değil mi? 😋 Hele ki yanında şöyle mis gibi bir roka, limon ve kırmızı soğan varsa tadına doyum olmuyor!
Ben de evde balık yapmayı bayılarak yaparım. Hamsi tava ise apayrı bir aşk. Ama sonrasında evi havalandırma taktiği şart, malum kokusu kalabiliyor. 😅 Aileyle birlikte yediğiniz için gerçekten neşeli bir sofra olduğuna eminim, afiyetle yiyin, keyfiniz daim olsun. 🥰