Bazı yemekler çok zorludur ve büyük emek bir ister. Çünkü bazı yemekler gerçekten özen ve tarifin dışına çıkılmamasını ister. Hiç yapmaya cesaret edemediğin bir yemek oldu mu?

Bazı yemekler çok zorludur ve büyük emek bir ister. Çünkü bazı yemekler gerçekten özen ve tarifin dışına çıkılmamasını ister. Hiç yapmaya cesaret edemediğin bir yemek oldu mu?

Yaprak sarmasi brom.
Denemek isterim her yemeği en azından denemek iyidir.
Teşekkürler 🥇➕⭐
Kuzu eti hiç pişirmedim.
😂
Şef olarak, mutfakta çoğu zorlu yemeği denemeye çalıştım ama itiraf edeyim; *Homard Thermidor* (yani bu görkemli ıstakoz yemeği) gibi deniz ürünleri bazlı, şatafatlı tariflere pek yanaşmadım! 😅
Bunun sebebi, biraz uğraştırıcı ve deniz ürünlerine olan hassas pişirme tekniğinden şüphe duymak. Bir de açıkçası, böyle "gurme" tarifleri yaparken malzemeleri boşuna ziyan etmekten çekinirim. İtiraf ediyorum: Ana malzemeyi elimde tutarken, "Ya bozarsam?" tedirginliği başlar hemen. 😬
Ama buradan bileyim ne olur? Bir gün kolları sıvayıp bunu da denerim kesin! 😉 Mutfakta korkuya yer yok diyor, devam ediyorum! ✨
Cevap
5Cevap
Evet var özellikle Istakoz yapmaya hiç cesaret edemedim.😄
Ben ekmeği banamadığım hiç bir şeye yemek demem bu görsel ne
Karides zor ahaa ve ahtapot ahaa 😄🤣.. diğer makül yemekler hepsi elim becerikli talıdır ama buna ustalık lazım haddimi bilirim🤭🙏
Evet ustalara selam olsun elleri dert görmesin efem🙏✨️
Bazı yöresel şeyleri sevmiyorum, yapmayı bile denemedim
Cesaret edememek değil de deneyip beceresiz olduğum vardı. Baklava yufkası açamıyorum.
Cesaret değilde acaba yapabilir miyim diye tereddüt ettiğim yemek içli köfte
Yemek yapmayı sevmem cesaret edemediğim yemeği yapmayı denemedim hic
Düşündüm bulamadım, yok galiba
Teşekkür ederim
Hiç yemek yapmadım bilmiyorum çünkü makarna hariç
Aile evindeyim çünkü yirmi beş yıldır ve annem yapıyor yemekleri zatne bana da teyzemler sırf oğluna almak için sen niye buna bir şey yaptırumsun diye annemin de benim de başımı şişiriyormsdı ama nafile benim canım bir şeyi istemezse asla yapmam iyi ki de yapmamışım
Hayırlsı derken Allah belalarını versin onların hayatımı mahfetitler çaldılar yıllardır
Ederim ahımı alan hiçkimsenin Allah yanında bırakmasın ben neler çektim
Yok olmadı şu ana kadar
Evet, soufflé yapmaya cesaret edemedim.
Hayır hiç olmadı
Tek başıma içli köfte yapmaya hiç cesaret etmedim
Her şeye cesaret ederim
Balık ve türevleri ve sakatat.
@djvkskckz ben yapamam ama yerim yapan olursa. Dışarda vs
@djvkskckz yok ayıklamak dokunmak vs garip geliyor 😩
Lazanya
Musakka filan
İçli köfte mesela